Samosprávy sa pripravujú na Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých

NETKY.SK • 27 Október 2010, 11:23 • 2 min
Samosprávy sa pripravujú na Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých

Samosprávy sa pripravujú na Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých

slovakia

left justify in out

S blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých očakávajú mestá a obce nápor návštevníkov na cintorínoch. Tých je na Slovensku viac ako 4500. Samosprávy majú vo vzťahu k miestam posledného odpočinku viacero povinností.  
      "Obec zabezpečuje výstavbu a údržbu obecného cintorína. Zároveň vykonáva jeho správu. V praxi to okrem iného znamená, že poslanci v  zastupiteľstvách schvaľujú napríklad prevádzkový poriadok pohrebiska," ozrejmil hovorca Združenia miest a obcí Slovenska Michal Kaliňák. Stanovuje sa v ňom napríklad rozsah služieb domu smútku, prevádzkové hodiny cintorínov a povinnosti nájomcu hrobového miesta.
      Prevádzkové hodiny cintorínov či povinnosti nájomcu hrobového miesta sú individuálne. Líšia sa od miestnych podmienok. "Aj práve preto je v týchto dňoch potrebné sledovať hlavne čas, kedy sú cintoríny sprístupnené verejnosti. Ďalšou nemenej dôležitou vecou je sledovanie zmien v doprave a jej regulácia v blízkosti cintorínov a urnových hájov," upozornil Kaliňák.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies