Samosprávne kraje dostanú na výtlky osem miliónov eur

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 13:59 • 2 min
Samosprávne kraje dostanú na výtlky osem miliónov eur

BRATISLAVA - Vyššie územné celky by mali do týždňa dostať peniaze na opravu výtlkov na cestách po zime, ktorých uvoľnenie už minulý týždeň avizoval premiér Robert Fico. Vláda dnes odsúhlasila prerozdelenie ôsmich miliónov eur medzi jednotlivé samosprávne kraje, pričom sa tak má stať do utorka 26. marca.

slovakia

left justify in out

Banskobystrický a Prešovský kraj tak na opravu ciest dostanú 1,4 milióna eur, Košický a Nitriansky kraj 1,1 milióna eur. Pre Trnavský kraj kabinet odsúhlasil 914.000 eur, pre Trenčiansky kraj 855.000 eur a pre Žilinský kraj 828.000 eur. Najmenej peňazí z uvoľnených financií dostane Bratislavský kraj a to 293.000 eur.

Pomoc samosprávam s nákladmi na opravu ciest po tohtoročnej zime avizoval predseda vlády po minulotýždňovom stretnutí ministrov. Celkovo by na tento účel malo ísť do 16 miliónov eur, jedna polovica má byť pre vyššie územné celky a druhá pre mestá a obce. "Na vláde sme museli konštatovať, že si nepamätáme, keby by mala zima taký negatívny vplyv na cesty na Slovensku a kedy spôsobila také obrovské škody," povedal vtedy šéf kabinetu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies