Samospráva Lučenca vyhlásila zbierku na obnovu bývalej márnice

NETKY.SK • 1 November 2013, 17:03 • 2 min
Samospráva Lučenca vyhlásila zbierku na obnovu bývalej márnice

LUČENEC - Zbierka je podľa platných zákonov vypísaná do konca roka.

slovakia

left justify in out

Ekumenickým stretnutím s názvom Zlomené krídla si samospráva Lučenca v spolupráci s cirkvami pripomenula vo štvrtok (31. 10.) večer Pamiatku zosnulých.

Na mestskom cintoríne sa ľuďom prihovorili zástupcovia katolíckej, evanjelickej, reformovanej a baptistickej cirkvi. Ako pre TASR povedala primátorka mesta Alexandra Pivková, počas spomienky požiadali obyvateľov mesta aj o príspevok na obnovu historického domu smútku.

Samospráva Lučenca má vo svoje správe budovu bývalej márnice v centrálnej časti cintorína. Na jej obnovu vyhlási dobrovoľnú zbierku. "Zrekonštruovaná márnica bude slúžiť v rámci aktivít mesta ako Sieň významných osobností pochovaných na cintoríne v Lučenci a ako súčasť prechádzkového okruhu v rámci balíka služieb cestovného ruchu. Tiež tam vznikne priestor na duchovné účely, teda na konanie malých bohoslužieb, zádušných omší, konanie pietnych akcií, pietnu spomienku na zosnulých počas Sviatku všetkých svätých a na aktívnu prezentáciu a rozvoj pamiatkového fondu a ďalšie kultúrno-spoločenské účely. Zbierka je podľa platných zákonov vypísaná do konca roka, ale tento termín určite predĺžime, aby budúci rok mohli začať s opravou tejto budovy," povedala Pivková.

Sviatok všetkých svätých si v Lučenci pripomenú dnes pri hlavnom kríži o 17.00 h. Večer o 19.30 h sa uskutoční modlitba za nenarodené deti pred budovou Všeobecnej nemocnice s poliklinikou. Zádušnú svätú omšu naplánovali na 2. novembra v Dome smútku o 14.00 h a spomienku na zosnulých pri veľkom kríži na 17.00 h.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies