Šamorínska kandidatúra na World Games 2022 je bez súpera

NETKY.SK • 18 Január 2017, 12:31 • 2 min
Šamorínska kandidatúra na World Games 2022 je bez súpera

BRATISLAVA - Slovenský Šamorín-Čilistov s vrcholnou pravdepodobnosťou bude v roku 2022 hostiť prestížne Svetové jazdecké hry - World Equestrian Games. Vlani v decembri Svetová jazdecká federácia (FEI) oznámila dve kandidatúry: multifunkčný rezort x-bionic® sphere vtedy mal súpera v americkom Lexingtone v Kentucky, ten však z ekonomických dôvodov napokon zrušil svoj záujem. Informáciu priniesol web Inside The Games.

slovakia

left justify in out

FEI ešte za pôvodnej situácie predznamenala, že vyšle svojich zástupcov na inšpekčné návštevy medzi januárom a májom 2017. Na jún naplánovala predloženie kompletných kandidatúr a v treťom štvrťroku mali byť ďalšou položkou procesu prezentácie pred hodnotiacou komisiou. Grémium FEI malo za úlohu rozhodnúť o dejisku v novembri 2017. Podľa Inside The Games zatiaľ FEI neodpovedala na otázku, či aktuálny vývoj prinesie nejakú zmenu v stanovenom postupe.

"Sme hrdí na to, že sme jedným z kandidátov, ktorí získali dôveru vedenia FEI na usporiadanie Svetových jazdeckých hier 2022. Fungujeme iba tri roky, ale vďaka organizovaniu viacerých významných podujatí máme bohaté skúsenosti. Sľubujeme, že budeme pracovať s entuziazmom, vášňou a ambíciou vytvoriť nezabudnuteľné podujatie pre celú jazdeckú komunitu," uviedol autor  Mario Hoffmann v decembrovej tlačovej správe.

"Zatiaľ posledné podujatie tohto rangu prilákalo do dejiska viac ako pol milióna návštevníkov, pričom celosvetové televízne publikum bolo 350 miliónov divákov. Niet pochýb, že tieto hry budú veľkolepým podujatím aj v roku 2022," pripomenul koncom minulého kalendárneho roka prezident FEI Ingmar de Vos. Oboch ašpirantov vtedy označil za veľmi silných. Zdôraznil, že zhodne už teraz disponujú infraštruktúrou na zorganizovanie takto významnej akcie.

Svetové jazdecké hry sa konajú raz za štyri roky v polovici olympijského cyklu a spájajú osem svetových šampionátov počas jednej udalosti. FEI disciplíny - preteky v skoku na koni, drezúra, para-drezúra, všestranná spôsobilosť, záprahy, vytrvalostné jazdenie, voltíž a reining - sú všetky zahrnuté do súťažného harmonogramu.

Prvé FEI Svetové jazdecké hry sa konali v Štokholme v roku 1990. Odvtedy hry boli v Haagu (1994), Ríme (1998), Jereze (2002), Aachene (2006), spomenutom Lexingtone (2010) a francúzskom regióne Normandia (2014). World Equestrian Games 2018 sa uskutočnia 10. - 23. septembra v americkom Tryone v Severnej Karolíne, už o ne sa uchádzal Šamorín-Čilistov, rozhodnutie v jeho neprospech padlo minulý rok v novembri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona