Šamorín bude hostiť historicky prvé päťhviezdičkové preteky Longines Fei Jumping Nations Cup

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 15:07 • 2 min
Šamorín bude hostiť historicky prvé päťhviezdičkové preteky Longines Fei Jumping Nations Cup

BRATISLAVA - Historicky prvé päťhviezdičkové jazdecké podujatie na Slovensku privíta x-bionic® sphere v Šamoríne. Komplex bol vybraný za dejisko Longines FEI Jumping Nations Cup, ktorého hlavným sponzorom je po prvý raz značka Longines. Pohár národov 1. divízie bude mať na Slovensku premiéru. Jedinečné podujatie bude v Šamoríne od 26. do 29. apríla.

slovakia

left justify in out

Tím Longines FEI Jumping Nations Cup of Slovakia 2018 pracuje na tom, aby nepriniesol iba víkendové špičkové športové podujatie, ale tiež neprekonateľný zážitok pre 600 zúčastnených koní a jazdcov. Celé podujatie bude mať pod palcom riaditeľ Denis Monticolo, ktorý okrem iného organizuje i Longines Athina Onassis Horse Show vo francúzskom St. Tropez.

"Počas posledných dvoch rokov sa xbionic®sphere v Šamoríne stalo jedným zo svetovo najvyhľadávanejších areálov pre jazdecké športy. Sezóna 2018 bude znamenať ďalší významný medzník a to nielen pre areál, ale pre celú krajinu. Týmto medzníkom bude práve prvý ročník Longines FEI Jumping Nations Cup™ of Slovakia,“ hovorí Denis Monticolo. Longines FEI Jumping Nations Cup je najväčšou a najstaršou tímovou parkúrovou súťažnou sériou, ktorej predchádza 13 kvalifikácií na troch kontinentoch. Longines FEI Jumping Nations Cup of Slovakia 2018 bude 29. apríla štvrtým podujatím série. Zúčastnia sa na ňom špičkoví jazdci z ôsmich krajín - medzi nimi Slovensko (hostiteľská krajina), Taliansko, Švajčiarsko, Nemecko, Švédsko, Írsko, Španielsko a Belgicko - budú súperiť o dôležité kvalifikačné body na Longines FEI Jumping Nations Cup Final v španielskej Barcelone (4. - 7. októbra 2018). Finálny zoznam jazdcov bude zverejnený mesiac pred začiatkom podujatia.

Okrem svetovej súťaže CSIO5*, Longines FEI Jumping Nations Cup of Slovakia 2018 bude hostiť niekoľko súťaží CSI2* a ponúkne celý rad CSIYH1* Young Horse classes. Dôkazom, že v x-bionic®sphere súťaží svetová špička, je aj olympijský víťaz zo Sydney 2000 Jeroen Dubbeldam z Holandska. Po SUMMER TOUR 2017 neskrýval nadšenie: „Tento areál je priam neuveriteľný, som rád, že som ho videl na vlastné oči a mohol tu súťažiť. Pre kone sú x-bionic®sphere vytvorené naozaj špičkové podmienky.“ Na víkendové trate bude dozerať dizajnér “Maestro” Uliano Vezzani, ktorý navrhol aj trate pre 2013 FEI World Cup Final v Göteborgu a pre niekoľko Longines Global Champions Tour Grand Prix Finals.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies