„Samopalníka“ zo Žiaru nad Hronom vzali do väzby

NETKY.SK • 16 Február 2016, 17:00 • 2 min
„Samopalníka“ zo Žiaru nad Hronom vzali do väzby

ŽIAR NAD HRONOM – Sudca Okresného súdu v Žiari nad Hronom dnes vzal do väzby 42-ročného Rastislava M., ktorého obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania.

slovakia

left justify in out

Prokurátor návrh na väzbu zdôvodnil obavami, že by obvinený pokračoval v trestnej činnosti. Rastislav podal voči verdiktu o väzbe sťažnosť, o ktorej rozhodne odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici.


Rastislav v sobotu 13. februára popoludní pred čerpacou stanicou v Žiari nad Hronom zastavil vozidlo Volkswagen Polo so štvorčlennou posádkou. Tvorila ju mužská spevácka skupina Sekera zo Žiaru nad Hronom. Samopalník si kľakol pred auto a pod hrozbou použitia samopalu posádku vyzval, aby vystúpili, lebo ich postrieľa. Na opakovanú Rastislavovu výzvu a hrozbu streľby nakoniec vystúpil z auta vodič a vytrhol mu samopal z rúk. Páchateľ napokon ušiel do poľa, ale policajti ho zadržali v priebehu pol hodiny. „Samopalníkovi“ pri dychovej skúške namerali takmer dve promile alkoholu.


Za tento skutok hrozí Rastislavovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona