Samojazdiace auto taxislužby Uber zrazilo a zabilo chodkyňu v Arizone

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 19:57 • 2 min
Samojazdiace auto taxislužby Uber zrazilo a zabilo chodkyňu v Arizone

TEMPE - Jedno zo samojazdiacich áut taxislužby Uber v meste Tempe na okraji arizonského Phoenixu zrazilo a usmrtilo chodkyňu. V pondelok to oznámila miestna polícia. Podľa informácií Uberu ide vôbec o prvý prípad, keď vozidlo tohto druhu spôsobilo smrteľné zranenia chodcovi.

slovakia

left justify in out

Polícia v Tempe uviedla, že vozidlo bolo v režime autonómnej jazdy s technikom za volantom, keď zachytilo ženu kráčajúcu mimo vyznačeného priechodu pre chodcov. Seržant Ronald Elcock v e-maile napísal, že nehoda sa stala v noci na pondelok miestneho času, ale nespresnil, či v nedeľu neskoro večer alebo v pondelok ráno. Zrazená žena, ktorej meno úrady nezverejnili, podľahla zraneniam v nemocnici, doplnila tlačová agentúra AP.

 

Uber testuje samojazdiace autá v Tempe a Phoenixe už celé mesiace. Taxislužba uviedla, že s vyšetrujúcimi orgánmi "plne spolupracuje", a zároveň vyjadrila sústrasť rodine obete.

Autonómnu jazdu umožňujú moderné elektronické asistenčné systémy, ktoré už dnes dokážu viesť auto v jazdnom pruhu, udržiavať odstup od vozidla idúceho vpredu alebo samostatne zaparkovať.

 

Uber medzitým oznámil, že pozastavil všetky testy samojazdiacich áut. Testovanie autonómnych áut prebieha vo viacerých amerických mestách - okrem Phoenixu aj v Pittsburghu a San Franciscu, ale tiež v kanadskom Toronte. Výrobcovia automobilov a technologické spoločnosti súťažia, aby priniesli túto technológiu na trh ako prví.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies