Sammy Lee uvoľnil pozíciu asistenta v anglickej reprezentácii

NETKY.SK • 6 December 2016, 14:33 • 2 min
Sammy Lee uvoľnil pozíciu asistenta v anglickej reprezentácii

LONDÝN - Gareth Southgate sa pri práci riadneho hlavného trénera anglickej futbalovej reprezentácie viac nemôže spoliehať na pomoc Sammyho Leeho. Skúsený 57-ročný odborník krátko po potvrdení Southgata ako trvalého nástupcu Sama Allardycea opúšťa realizačný tím Albiónu.

slovakia

left justify in out

V júli ho angažovali ako Allardyceovho asistenta, zostal aj po jeho odvolaní pre škandál so stretnutím s novinármi prestrojenými za ázijských podnikateľov. V minulosti spolupracoval pri reprezentácii aj so Svenom-Göranom Erikssonom.


"Rád by som využil túto príležitosť na poďakovanie FA za šancu pracovať s národným tímom. Bolo mi cťou. Vďaka patrí aj hráčom a celému štábu za podporu. Všetkým želám v budúcnosti len to najlepšie. Osobitne Garethovi a jeho novému realizačnému tímu," cituje Leeho oficiálny web thefa.com. Kto ho nahradí vo funkcii asistenta, zatiaľ nie je známe.


"Sammyho si mimoriadne vážim. Pracoval som s ním už ako hráč a svoju profesionalitu dokázal aj počas môjho dočasného pôsobenia v pozícii trénera. Bolo pre mňa dôležité, aby mi pomohol s nástupom, a Sammy to plne rešpektoval. Veľmi som mu zaviazaný za spoluprácu od októbra do novembra tohto roku a tiež mu želám do budúcnosti len to najlepšie," uviedol Southgate, ktorý nedávno podpísal s FA zmluvu na štyri roky.

 

Skončilo sa tým provizórium na čele realizačného tímu jedného zo súperov Slovenska v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska, ktoré trvalo od 27. septembra, keď si Southgate pribral k agende trénera výberu do 21 rokov aj povinnosti pri A-mužstve po odvolanom Allardyceovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona