Samica grizlyho zabila muža v Yellowstonskom národnom parku

NETKY.SK • 7 Júl 2011, 10:31 • 2 min
Samica grizlyho zabila muža v Yellowstonskom národnom parku

Samica grizlyho zabila muža v Yellowstonskom národnom parku

slovakia

left justify in out

img

Muža, ktorý bol s manželkou na výlete v odľahlejšej časti Yellowstonského národného parku, zabila v stredu samica grizlyho. Informovala o tom správa parku, kde ide o prvý smrteľný útok medveďa od roku 1986.
      Dvojica turistov pravdepodobne prekvapila medvedicu s mláďatami. "Medvedica v zjavnej snahe brániť svoje mláďatá pred vnímanou hrozbou zaútočila a smrteľne zranila muža," uviedol hovorca parku vo vyhlásení. Vyšetrovatelia podľa neho hovorili o útoku s manželkou zabitého, ktorého totožnosť ani vek nezverejnili.
      "Je to komplikované vzhľadom na to, kde sa to stalo. Je to odľahlá oblasť parku, máme problémy s prístupom a len obmedzené spojenie," uviedol hovorca parku s tým, že z oblasti útoku v strednej časti parku sa snažili stiahnuť všetkých turistov. Táboriská a turistické chodníky tam uzavreli a na ich začiatku umiestnili výstrahu. Proti medvedici nepodnikli žiadne kroky.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies