Samaras: Grécko nechce nový úver, ani zmeny v záchrannom programe

NETKY.SK • 22 November 2013, 16:26 • 2 min
Samaras: Grécko nechce nový úver, ani zmeny v záchrannom programe

BERLÍN - Grécko nechce požiadať o nový úver, ani dosiahnuť zmeny v záchrannom programe, na ktorom sa dohodlo s medzinárodnými veriteľmi. Vyhlásil to dnes grécky premiér Antonis Samaras, ktorého cituje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Samaras po stretnutí s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou v Berlíne na otázky novinárom odpovedal, že Grécko postupuje podľa plánu a je na najlepšej ceste splniť podmienky záchranného úveru, ktoré mu určili veritelia: Európska únia, Európska centrálna banka a Medzinárodný menový fond. A dodal, že Atény nebudú potrebovať ďalšie peniaze, ani zmeny úverových podmienok.

Grécka vláda vo štvrtok (21. 11.) oznámila, že ekonomika krajiny podľa jej odhadov na budúci rok prekoná recesiu a mierne vzrastie.

A Samaras na záver novinárom v Berlíne povedal, že Grécko bude už čoskoro schopné pokryť z vlastných zdrojov nielen rozpočtové výdavky, ale aj úroky zo svojich dlhov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona