Samaranch ml. prvým viceprezidentom MOV, Bubka do exekutívy

NETKY.SK • 5 August 2016, 10:41 • 2 min
Samaranch ml. prvým viceprezidentom MOV, Bubka do exekutívy

RIO DE JANEIRO - Juan Antonio Samaranch ml. sa vo štvrtok stal prvým viceprezidentom Medzinárodného olympijského výboru (MOV), ktorý 21 rokov viedol jeho dnes už zosnulý otec. Správu zverejnila agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Za ďalšieho viceprezidenta na 129. zasadnutí MOV v predvečer olympijských hier 2016 v brazílskom Riu de Janeiro zvolili Ugura Erdenera z Turecka. Ukrajinský bývalý vynikajúci skokan o žrdi Sergej Bubka je jeden zo siedmich nových predstaviteľov výkonného výboru. Exekutíva je po novom bez afrického zástupcu, keďže Nigérijčan Habu Gumel sa nepresadil a Maročanke Nawal El Moutawakelovej vypršal mandát.

 

Do radov MOV pribudli Fínka Sari Essayahová, Talian Ivo Ferriani, Kolumbijčan Luis Moreno, Auvita Rapillaová z Papuy-Novej Guiney, Anant Singh z Juhoafrickej republiky, Kanaďanka Tricia Smithová, Rakúšan Karl Stoss a Indka Nita Ambaniová, organizácia má momentálne 90 členov, vrchný limit je 115.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies