Sam Smith zverejnil coververziu skladby od Amy Winehouse

NETKY.SK • 6 November 2015, 14:08 • 2 min
Sam Smith zverejnil coververziu skladby od Amy Winehouse

BRATISLAVA - Anglický spevák Sam Smith zverejnil vlastnú verziu skladby Love Is A Losing Game, ktorú zložila a nahrala zosnulá Amy Winehouse.

slovakia

left justify in out

Novinka mala premiéru v šou Annie Mac na BBC Radio 1. Love Is A Losing Game je súčasťou úspešného albumu Back to Black, ktorý Winehouse vydala v roku 2006. O šesťnásobnej držiteľke ceny Grammy, ktorá počas života ponúkla aj album Frank (2003) a hity ako Rehab, You Know I'm No Good, Back to Black či Tears Dry on Their Own, nakrútil režisér Asif Kapadia dokument Amy (2015).


"Nedávno som videl tento film. Ľudia niekedy zabúdajú, koľko mám rokov. Mal som jedenásť, keď vyšiel Frank. Tento album ma formoval ako umelca a po textovej stránke ovplyvnil tiež môj pohľad na hudbu a vzťah s ňou. Keď som pozeral film, vrátil som sa naspäť do veku jedenásť rokov," uviedol 23-ročný Smith. "Tá jej surovosť na tak krásnych akordoch," dodal na margo speváčky, ktorá zomrela 23. júla 2011 vo veku 27 rokov v dôsledku konzumácie veľkého množstva alkoholu.


Smithova verzia piesne sa nachádza na reedícii jeho debutového albumu In The Lonely Hour (2014) s podtitulom Drowning Shadows Edition, ktorá vychádza dnes. Nahrávka obsahuje okrem iného aj coververziu skladby How Will I Know od Whitney Houston.


Samuel Frederick Smith sa stal známym v roku 2012 vďaka spolupráci na piesni Latch dua Disclosure. O rok neskôr sa podieľal na singli La La La, ktorý vydal producent Naughty Boy a taktiež vydal EP nahrávku Nirvana. Na ňu nadviazal vlani v máji spomínaným albumom In The Lonely Hour, ktorý obsahuje single Money On My Mind, Like I Can, I'm Not The Only One či Stay With Me. Smith je víťazom ankety BBC Sound of 2014, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Okrem toho získal napríklad štyri Grammy, šesť MOBO Awards, tri BRIT Awards alebo tri Billboard Music Awards. Naspieval aj pieseň Writing's On The Wall pre najnovšiu bondovku Spectre, ktorá sa dostala do slovenských kín 5. novembra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies