Sam Smith môže po operácii hlasiviek opäť vystupovať

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 09:22 • 2 min
Sam Smith môže po operácii hlasiviek opäť vystupovať

BRATISLAVA - Anglickému spevákovi Samovi Smithovi, ktorý v polovici mája podstúpil operáciu hlasiviek, dovolili lekári opäť vystupovať.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný rodák z Londýna to oznámil prostredníctvom služby Instagram. „Chcem, aby ste to všetci vedeli. Niekoľko posledných dní som strávil v Bostone, kde som si bol dať skontrolovať hrdlo pred tým, než odštartujem americké turné. Všetko vyzerá úplne fantasticky. Sú to úžasné novinky. Som naozaj veľmi šťastný. Bude to náročný mesiac plný rôznych šou, no neviem sa dočkať, kedy vás všetkých uvidím. Modlím sa, aby všetko išlo hladko. Poďme na to,“ napísal interpret k svojej fotografii.


Smith musel pre problémy s hlasivkami zrušiť niekoľko koncertov. Operovali ho v Massachusetts General Hospital. „Sam Smith podstúpil pod dohľadom doktora Stevena Zeitelsa mikrochirurgický zákrok na hlasivkách. Jeho cieľom bolo zastaviť opakované krvácanie, ktoré spôsobujú nestabilné cievy v hlasivkách. Tie môžu prasknúť a znemožniť akýkoľvek hlasový výkon,“ vyjadrili sa po operácii zástupcovia spomínanej nemocnice, pričom uviedli, že Zeitels, ktorý je riaditeľom Hlasového centra v Massachusetts General Hospital, má s podobnými operáciami bohaté skúsenosti. Rovnaký zákrok uňho absolvovali napríklad frontman kapely Aerosmith Steven Tyler, americký soulový spevák, skladateľ a klavirista Lionel Richie či britská speváčka Adele, ktorí sa po operácii úplne zotavili. Zeitels očakáva, že rovnako to dopadne aj so Smithom, ktorý musel niekoľko týždňov dodržiavať hlasový pokoj.

 

Samuel Frederick „Sam“ Smith je známy napríklad vďaka spolupráci na piesni Latch dua Disclosure. Podieľal sa tiež na singli La La La, ktorý v roku 2013 vydal producent Naughty Boy. V októbri 2013 mu vyšlo EP Nirvana a vlani debutový album In The Lonely Hour, ktorý obsahuje úspešné single Stay With Me, Money On My Mind, Like I Can či I'm Not The Only One. Nahrávka sa dostala na vrchol britského albumového rebríčka. Smith zvíťazil v ankete BBC Sound of 2014, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Doteraz získal napríklad štyri Grammy, šesť MOBO Awards, tri BRIT Awards alebo tri Billboard Music Awards.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona