Sam Smith absolvoval úspešnú operáciu hlasiviek, opäť môže rozprávať

NETKY.SK • 4 Jún 2015, 09:30 • 2 min
Sam Smith absolvoval úspešnú operáciu hlasiviek, opäť môže rozprávať

LOS ANGELES - Anglickému spevákovi Samovi Smithovi, ktorý v polovici mája podstúpil operáciu hlasiviek, zrušili lekári zákaz rozprávať.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný rodák z Londýna to oznámil prostredníctvom služby Instagram, kde zverejnil obrázok Ariel z animovaného filmu Malá morská víla (1989). Tá darovala svoj hlas zlej čarodejnici, ktorá jej za to pričarovala nohy. „Môžem opäť hovoriť,“ napísal interpret, ktorý sa musel odmlčať zhruba na tri týždne. Spievať však bude môcť až po ďalších troch až piatich týždňoch.


Smith musel pre problémy s hlasivkami zrušiť niekoľko koncertov. Operovali ho v Massachusetts General Hospital. „Sam Smith podstúpil pod dohľadom doktora Stevena Zeitelsa mikrochirurgický zákrok na hlasivkách. Jeho cieľom bolo zastaviť opakované krvácanie, ktoré spôsobujú nestabilné cievy v hlasivkách. Tie môžu prasknúť a znemožniť akýkoľvek hlasový výkon,“ vyjadrili sa po operácii zástupcovia spomínanej nemocnice, pričom uviedli, že Zeitels, ktorý je riaditeľom Hlasového centra v Massachusetts General Hospital, má s podobnými operáciami bohaté skúsenosti. Rovnaký zákrok uňho absolvovali napríklad frontman kapely Aerosmith Steven Tyler, americký soulový spevák, skladateľ a klavirista Lionel Richie či britská speváčka Adele, ktorí sa po operácii úplne zotavili. Zeitels očakáva, že rovnako to dopadne aj so Smithom.


Spevák prostredníctvom Instagramu zverejnil aj spoločnú fotografiu so spomínaným lekárom. „Som hotový. Ďakujem vám doktor Zeitels za všetko. Naozaj ste ma počas ostatných mesiacov zachránili. Úžasný človek. Naozaj naozaj naozaj neviete, čo máte, kým o to neprídete. Počas uplynulého mesiaca som sa opäť zamiloval do hudby a cítim sa byť viac ako kedykoľvek predtým požehnaný tým, že môžem spievať a robiť každý deň to, čo milujem,“ odkázal Smith chirurgovi a verejnosti.


Samuel Frederick „Sam“ Smith je známy napríklad aj vďaka spolupráci na piesni Latch dua Disclosure. Podieľal sa tiež na singli La La La, ktorý v roku 2013 vydal producent Naughty Boy. V októbri 2013 mu vyšlo EP Nirvana a vlani debutový album In The Lonely Hour, ktorý obsahuje úspešné single Stay With Me, Money On My Mind či I'm Not The Only One. Nahrávka sa dostala na vrchol britského albumového rebríčka. Smith zvíťazil v ankete BBC Sound of 2014, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Doteraz získal napríklad štyri Grammy, šesť MOBO Awards alebo tri BRIT Awards.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona