Salvádorská polícia zadržala 120 členov zločineckého gangu Mara Salvatrucha

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 09:44 • 2 min
Salvádorská polícia zadržala 120 členov zločineckého gangu Mara Salvatrucha

SAN SALVADOR - Salvádorská polícia zadržala v uplynulých dvoch dňoch 120 členov alebo blízkych spolupracovníkov zločineckého gangu Mara Salvatrucha (MS-13). Podľa agentúry Reuters o tom dnes informovala tamojšia prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Počas koordinovanej operácie, ktorá sa začala v stredu večer, zatkla polícia päť vodcov gangu a zmocnila sa aj viacerých motelov, reštaurácií, nevestincov a desiatok autobusov, ktoré boli doposiaľ v správe tejto zločineckej siete.

 

"Spomedzi deviatich hlavných vodcov gangu sme zadržali piatich vrátane jedného muža, ktorý (organizácii) MS-13 spravoval financie," uviedol salvádorský generálny prokurátor Douglas Meléndez a dodal, že polícia pri zásahoch taktiež zaistila bližšie neurčené množstvo peňazí a drog.

 

V Salvádore zaznamenali vlani rekordný počet vrážd. Množstvo násilia v tejto stredoamerickej krajine však v posledných mesiacoch už ustupuje, analyzuje Reuters. Zatiaľ čo niektorí tento stav pripisujú prímeriu medzi súperiacimi gangmi, salvádorská vláda sa domnieva, že ide o práve výsledok rozsiahlych zásahov voči zločincom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies