Salvádorom otriasa korupčná aféra: U 11 futbalistov vykonali raziu!

NETKY.SK • 23 August 2013, 11:31 • 2 min
Salvádorom otriasa korupčná aféra: U 11 futbalistov vykonali raziu!

SAN SALVADOR - V domoch 11 futbalistov bola vo štvrtok razia po tom, ako Salvádorská futbalová federácia (FESFUT) v stredu preventívne suspendovala 22 hráčov pre podozrenie z ovplyvňovania výsledkov zápasov reprezentácie.

slovakia

left justify in out

Federálny prokurátor Luis Martínez povedal pre rozhlasovú stanicu Radio Nacional de El Salvador, že prehliadky sa konali v šiestich mestách a zadržali pri nich počítače, tablety a mobilné telefóny. Predznamenal, že vyšetrovatelia hodlajú získať prístup k účtom inkriminovaných osôb v domácich aj zahraničných bankách. Vyhlásil, že príslušné orgány už majú dôkazy o minimálne troch trestných činoch vrátane prania špinavých peňazí. Kauza sa pritom nemusí týkať iba futbalistov: "Nevylučujeme, že zahŕňa aj funkcionárov a vysoko postavené osoby. Pôjdeme do hĺbky." 

FESFUT uvalila na 22 futbalistov provizórnu 30-dňovú suspendáciu a spolupracuje s regionálnou futbalovou autoritou CONCACAF aj zastrešujúcou svetovou organizáciou FIFA, ktorú požiadala o dočasný dištanc predmetných futbalistov v globálnom rozsahu. 

Suspendovanými hráčmi sú: José Mardoqueo Henríquez, Luis Alonso Anaya, William Osael Romero, Ramón Alfredo Sánchez, Christian Castillo, Eliseo Ortiz Quintanilla, José Miguel Granadino León, Miguel Ángel Montes, Dagoberto Portillo, Rodolfo Antonio Zelaya, Víctor Samuel Turcios, Carlos Romeo Monteangudo, Dennis Alas, José Alfredo Pacheco, Marvin René González, Carlos Josue Carrillo, Darwin Bonilla Salgado, Rodrigo Alejandro Martínez, Reynaldo Antonio Hernández, Ramón Ulises Flores, Benji Villalobos a Emerson David Umaňa. 

Šéf FESFUT Carlos Méndez konkretizoval, že podozrenia sa týkajú zápasov reprezentácie Salvádoru proti USA 24. februára 2010, klubu DC United 19. júla 2010, Mexiku 5. júla 2011, a Paraguaju 6. februára 2012. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies