Salvador zasiahli zemetrasenia, poškodili takmer 200 domov

NETKY.SK • 7 Máj 2018, 08:12 • 2 min
Salvador zasiahli zemetrasenia, poškodili takmer 200 domov

SAN SALVADOR - Juhom Salvádoru otriaslo v nedeľu niekoľko zemetrasení, ktoré poškodili takmer 200 domov a spustili niekoľko malých zosuvov pôdy.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nehlásia žiadnych vážne zranených či mŕtvych. Podľa Geologickej služby Spojených štátov (USGS) sa v oblasti vyskytlo najmenej deväť zemetrasení, najslabšie malo magnitúdu 4,3, tri ďalšie mali magnitúdo od 5,2 do 5,6.

Šéf civilnej obrany Jorge Melendez počas tlačovej konferencie potvrdil, že jedenásť domov je zničených a približne 180 ďalších je značne poškodených. Vláda už poslala obetiam stany, ktoré im dočasne nahradia strechu nad hlavou. Silnejšie otrasy bolo cítiť aj v hlavnom meste San Salvador, no podľa Červeného kríža nehlásia žiadne obete ani materiálne škody.

V oblastiach Chirilagua, San Miguel a La Union vyhlásili stav pohotovosti, pričom v pondelok tam zatvorili školy. Melendez povedal, že v dôsledku jedného zemetrasenia sa spustil zosuv pôdy, ktorý zasiahol diaľnicu vedúcu až k pláži Playa El Cuco, ktorá je jednou z najnavštevovanejších v oblasti.

Don Blakeman z USGS sa vyjadril, že skoršie otrasy boli predzvesťou zemetrasenia s magnitúdom 5,6. Jeho epicentrum sa nachádzalo v Tichom oceáne, približne dvanásť kilometrov od mesta Intipucá, v hĺbke desať kilometrov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies