Salvádor postihlo zemetrasenie s magnitúdou 6,0

NETKY.SK • 4 November 2022, 08:24 • 2 min
Salvádor postihlo zemetrasenie s magnitúdou 6,0

SAN SALVADOR - Zemetrasenie s magnitúdou 6,0 zasiahlo v noci na piatok Salvádor. Obete ani škody na majetku bezprostredne nehlásili. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Otrasy zaznamenali o 22.26 h miestneho času (05.26 h SEČ v piatok) a epicentrum sa nachádzalo 37 kilometrov od južného pobrežia krajiny neďaleko obce Mizata v departemente La Libertad, oznámilo salvádorské ministerstvo pre životné prostredie. Salvádorský prezident Nayib Bukele uviedol, že armáda ani polícia zatiaľ nehlásili materiálne škody. "Žiadne škody na hlavných ťahoch. Vyzerá to tak, že zemetrasenie nespôsobili nijaké škody, vďaka Bohu," uviedol Bukele. Napriek tomu, že zatiaľ neboli zaznamenané škody, je stále monitorované celé územie krajiny a všetky vládne inštitúcie zostávajú aktívne, aby mohli reagovať na všetky prípadné núdzové situácie spôsobené prírodným živlom. Otrasy bolo cítiť v najmenej 14 salvádorských departementoch, avšak podľa ministerstva pre životné prostredie ich bolo cítiť predovšetkým na pobreží. Po zemetrasení nasledovalo niekoľko dotrasov; z nich najsilnejšie dosiahlo magnitúdu 3,8. Ministerstvo zároveň vylúčilo možnosť vzniku vĺn cunami a varovalo pred ďalšími dotrasmi. V hlavnom meste San Salvador vyvolali otrasy zeme spustenie poplachu, v dôsledku čoho vyšli mnohí ľudia v obytných oblastiach z domu na ulicu. Zemetrasenie bolo cítiť aj v susednej Guatemale, uvádza tamojší národný úrad pre zníženie dopadu katastrof, ktorý však takisto nehlásil ani zranených, ani škody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies