Salernitana má nového majiteľa a odvrátila vyradenie z talianskej ligy

NETKY.SK • 12 Január 2022, 10:10 • 2 min
Salernitana má nového majiteľa a odvrátila vyradenie z talianskej ligy

SALERNO – Futbalový klub U.S. Salernitana 1919 nebude vyradený z prebiehajúcej sezóny najvyššej talianskej súťaže, pretože na poslednú chvíľu získal nového majiteľa.

slovakia

left justify in out

Doterajším majiteľom klubu zo Salerna bol vlastník Lazia Rím Claudio Lotito. Pravidlá ligy však nedovoľujú, aby mali dva odlišné kluby spoločného majiteľa, a tak musel tím, ktorý v lete postúpil do najvyššej súťaže po 23 rokoch, do konca roka nájsť nového chlebodarcu, ktorým je podnikateľ Danilo Iervolino.

 

img

 

Salernitana dlho nemohla nájsť nového vlastníka a hrozilo, že nedokončí aktuálnu sezónu Serie A. Štyridsaťtriročný Iervolino potvrdil médiám, že 31. decembra podal oficiálnu ponuku a detaily celej transakcie boli doladené 10. januára. Klub, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Norbert Gyömbér, sa tak môže sústrediť na boj o záchranu v súťaži. Po devätnástich odohraných zápasoch má na konte len 11 bodov a nachádza sa na poslednom mieste so šesťbodovým mankom na nezostupovú 17. priečku.

 

img

 

Iervolino musel najskôr zložiť zálohu vo výške 500 tisíc eur, pričom by mal za celý obchod postupne zaplatiť 30 miliónov eur. Zakladateľ projektu Pegaso Telematic University sa pôvodne venoval e-vzdelávaniu, momentálne je vlastníkom spoločnosti BFC Media. „Som hrdý na to, že som sa stal vlastníkom Salernitany. Verím v projekt znovuzrodenia tohto tímu a je mi nad slnko jasné, čo symbolizujú farby klubu. V roku 2006 sa v Salerne zrodil môj projekt Pegaso a tí, ktorí ma poznajú, vedia, že sa do každej iniciatívy púšťam s obrovskou chuťou,“ vyjadril sa.

 

img

 

Salernitana má za sebou, podobne ako väčšina menších talianskych klubov, turbulentnú históriu a mančaft v roku 2011 zbankrotoval. Po úprave názvu a ďalších zmenách sa mužstvo postupne predieralo do Serie B, kde v minulej sezóne skončilo na 2. mieste a vybojovalo si vytúžený postup medzi najlepších.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies