Saláta: Zápasová prax mi chýba. Fyzicky sa však cítim dobre

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 15:15 • 2 min
Saláta: Zápasová prax mi chýba. Fyzicky sa však cítim dobre

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Kornel Saláta nastúpil v priebehu 48 hodín v dvoch dueloch - vo Francúzsku proti úradujúcemu svetovému šampiónovi Nemecku i albánskemu vicemajstrovi FK Partizani Tirana.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný obranca (nar. 24. januára 1985) prišiel na trávnik v závere osemfinále ME v Lille proti Nemecku (0:3) a v utorok odohral v Elbasane celé stretnutie 1. predkola Európskej ligy proti klubu z albánskej metropoly (0:0). "V Elbasane sme určite boli lepším mužstvom. Nedali sme však gól, čo nás mrzí. Domáci hrali to, na čo sme sa pripravovali, aj keď ja osobne som očakával, že budú aktívnejší aj v ofenzíve. Snažili sa najmä neinkasovať, do tlaku alebo väčšieho počtu šancí sme ich nepustili. Spoliehali sa na brejky a na štandardné situácie, lebo majú vysokých obrancov, ktorí dobre hlavičkujú. Ustrážili sme ich, s čím môžeme byť spokojní. Verím, že v budúcotýždňovej odvete to už bude z našej strany lepšie aj smerom dopredu. Nejaký gól už musíme dať," uviedol v rozhovore na webe bratislavského klubu Kornel Saláta.


Skúsený zadák, ktorý má na konte 38 štartov v najcennejšom drese (strelil v nich 2 góly), pricestoval spolu s brankárom Jánom Muchom z kontinentálneho šampionátu vo Francúzsku v pondelok nad ránom, aby bol k dispozícii Slovanu na úvodné pohárové vystúpenie. "Nočná cesta z Francúzska bola únavná, ale mali sme dva dni, aby sme sa dobre vyspali. To sa mi podarilo. Na zápas v Albánsku som sa veľmi tešil. Ak nerátam pár minút môjho vystúpenia proti Nemecku, naposledy som hral s Gruzínskom, čo bolo ešte pred mesiacom. Zápasová prax mi chýba. Fyzicky sa však cítim dobre. V reprezentácii sme niekedy trénovali aj dvojfázovo, takže kondíciu mám a odohrať celý duel v Albánsku nebol problém."


S letnými akvizíciami do klubu, holandskými krajnými obrancami Lorenzom Brunetom a Rubenom Ligeonom, sa prvýkrát stretol až v pondelok ráno pred odletom do Tirany, spolu stihli absolvovať iba jeden tréning. "Noví chalani sa snažia zapadnúť do tímu na ihrisku aj mimo neho. Chce to čas, aby sme si na seba zvykli a ustálil sa systém, ktorým chceme hrať. S každým ďalším tréningom to bude už iba lepšie,“ skonštatoval Saláta.


Futbalista, pochádzajúci z Kamenice nad Hronom, hral dosiaľ za Štúrovo, Púchov, Petržalku, Banskú Bystricu, ruské tímy Rostov a Tomsk, bol aj v Dunajskej Strede. V súčasnosti je pilierom obranných radov Slovana, s ktorým by chcel cez albánskeho protivníka FK Partizani Tirana postúpiť do 2. predkola Európskej ligy 2016/2017. "Aj druhé vzájomné meranie síl bude z ich strany vyzerať podobne. Albánci budú brániť a hrať na protiútoky. Kým cítia šancu, bojujú ako o život. Preto musíme ich odpor zlomiť čo najskôr. Ideálne by bolo streliť v prvom polčase aspoň jeden gól, potom by sa nám hralo ľahšie," podotkol Kornel Saláta.


Odvetný súboj sa uskutoční vo štvrtok 7. júla o 19.00 h v Senici, pretože na bratislavských Pasienkoch finišujú s letnou výmenou trávnika. Na štadión na Záhorí má Saláta dobré spomienky: 17. apríla tam strelil gól v rámci 27. kola Fortuna ligy a pomohol Slovanu k víťazstvu 3:1. "Bolo by pekné, ak by sa mi niečo podobné znova podarilo. Teraz väčšinu štandardiek zahráva Seydouba Soumah. Určite ich budeme na tréningoch veľa nacvičovať, aby sme si zvykli, ako ich kope. Priame kopy alebo rohy môžu často rozhodnúť zápas proti mužstvu, ktoré bráni so všetkými hráčmi okolo vlastnej šestnástky," dodal Kornel Saláta.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies