Saláta späť z Mexika, v lete chce ísť na ME do Francúzska

NETKY.SK • 26 December 2015, 15:41 • 2 min
Saláta späť z Mexika, v lete chce ísť na ME do Francúzska

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava figurujú na 2. mieste po jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže 2015/2016, na úradujúceho majstra a lídra poradia AS Trenčín po devätnástich odohraných kolách majú odstup 7 bodov.

slovakia

left justify in out

"Osobne nemôžem povedať, že som úplne spokojný. Sedembodové manko na Trenčín nie je malé. Na jar budeme mať čo robiť, aby sme to zmazali. Hneď prvý zápas proti Trenčínu bude veľmi dôležitý, pretože napovie, či budeme môcť bojovať o titul," uviedol pre portál fortunaliga.sk slovenský reprezentant a obranca "belasých" Kornel Saláta.


V kádri bratislavského klubu nastal veľký zimný prievan, vedenie Slovana už neráta so službami Erika Čikoša, Dávida Hudáka, Nicolása Gorosita, Lestera Peltiera, Patrika Saba, Timoteja Záhumenského a Samuela Štefánika. Spomenutý Saláta sa o svoju pozíciu nemusí báť, na jeseň patril k oporným defenzívnym pilierom mužstva. "Je ťažké povedať, čo je potrebné zmeniť, aby sme mohli pomýšľať na majstrovský titul. Sám som zvedavý, ako sa všetko vyvinie a aké posily prídu - to bude najdôležitejšie," myslí si 30-ročný rodák z Kamenice nad Hronom (nar. 24. januára 1985), ktorý bol na exotickej dovolenke v Mexiku: "Ešte ôsmeho decembra som absolvoval testy a hneď na druhý deň sme leteli na dovolenku. V Cancúne som bol s priateľkou i kamarátmi, napríklad s hráčom Dunajskej Stredy Petrom Štepanovským a jeho priateľkou. Väčšinou sme oddychovali na pláži, keďže počas roka nemám veľa času na ničnerobenie. Dokonale som si to však vynahradil."


Saláta strávil vianočné sviatky v kruhu rodiny, príchod nového roka oslávi s kamarátmi na chate. Jedno zo želaní skúseného zadáka do roku 2016 bude patriť s určitosťou aj jeho priamej účasti na kontinentálnom šampionáte vo Francúzsku (10. júna - 10. júla 2016), kde sa futbalisti A-tímu SR prebojovali premiérovo v ére samostatnosti. "Je pravda, že na stopérskom poste máme v reprezentácii obrovskú konkurenciu. Tréner Ján Kozák si má v národnom mužstve naozaj z čoho vyberať. Počas jari budem samozrejme o svoje miesto tvrdo bojovať a podávať čo najlepšie výkony, aby som ho presvedčil o tom, že do kádra patrím," skonštatoval Kornel Saláta, ktorý má dosiaľ na konte 35 štartov v najcennejšom drese a dva góly. Ako je známe, Slovensku 12. decembra prisúdil žreb v Paríži za súperov v základnej B-skupine záverečného turnaja ME tímy Anglicka, Ruska a Walesu. "Protivníkov sme si nemohli vyberať, takže so žrebom som spokojný. Teším sa na zápas proti Anglicku, ktorému som vždy fandil, ale tentoraz to tak nebude," dodal Kornel Saláta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies