Salaha Abdeslama obvinili z vrážd a použitia zbraní, zostane pod dohľadom osobitného tímu dozorcov

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 19:20 • 2 min
Salaha Abdeslama obvinili z vrážd a použitia zbraní, zostane pod dohľadom osobitného tímu dozorcov

PARÍŽ - Salaha Abdeslama, údajného spolupáchateľa vlaňajších útokov v Paríži, obvinili dnes vo Francúzsku z vrážd spáchaných pri teroristickom čine a z použitia výbušnín a strelných zbraní.

slovakia

left justify in out

Predbežné obvinenia boli vznesené krátko po tom, ako dnes Belgicko na základe európskeho zatykača vydalo 26-ročného Abdeslama francúzskym orgánom, informovala agentúra AP s odvolaním sa na Abdeslamovho právnika Franka Bertona.


Po príchode do Francúzska Abdeslama predviedli pred vyšetrujúceho sudcu, ktorý rozhodol o vznesení obvinení. Ešte dnes by ho mali previezť do jednej z väzníc v parížskom regióne s najvyšším stupňom stráženia, kde bude v samoväzbe pod dohľadom osobitného tímu dozorcov.


Abdeslam je považovaný za jediného preživšieho priameho účastníka teroristických útokov v Paríži z 13. novembra 2015, ku ktorým sa prihlásila organizácia Islamský štát. Zahynulo pri nich 130 ľudí a ďalších vyše 350 utrpelo zranenia.


Po parížskych útokoch Abdeslam ušiel do Belgicka, kde ho v bruselskej štvrti Molenbeek zadržali až 18. marca - po vyše štyroch mesiacoch strávených na úteku, keď bol označovaný za najhľadanejšieho zločinca v Európe. O tom, že Abdeslam má byť vydaný do Francúzska, rozhodol belgický súd 31. marca.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies