Saková odsudzuje trestný čin, pri ktorom zomrel nevinný človek z Filipín

NETKY.SK • 3 Jún 2018, 11:07 • 2 min
Saková odsudzuje trestný čin, pri ktorom zomrel nevinný človek z Filipín

BRATISLAVA - Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) odsudzuje trestný čin, pri ktorom zomrel nevinný človek z Filipín. Zároveň vyjadruje presvedčenie, že páchateľ bude postavený pred súd a spravodlivo potrestaný. Informuje o tom oficiálny profil polície na sociálnej sieti, ktorý zverejnil vyjadrenie šéfky rezortu vnútra.

slovakia

left justify in out

"Veľmi si váži prácu záchranárov, policajtov a lekárov, ktorí do poslednej chvíle márne bojovali o život zosnulého," uviedla Saková. Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff v sobotu (2.6.) informoval, že 28-ročný Juraj H. z okresu Dunajská Streda je opäť zadržaný. Obvinený je zároveň zo zabitia.

 

"Prípad prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Po preštudovaní spisového materiálu došlo k prekvalifikovaniu tejto trestnej veci na zločin zabitia," uviedol Szeiff. Útočník bol umiestnený do cely policajného zaistenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

 

Napadnutý Filipínec, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien, následkom zranení podľahol. Vo štvrtok (31.5.) zomrel v ružinovskej nemocnici v Bratislave. Polícii sa podarilo krátko po incidente zadržať a obviniť útočníka. Prokurátor okresnej prokuratúry nevidel v tomto prípade dôvod na väzbu a muža prepustil na slobodu.

 

Už v piatok (1.6.) Generálna prokuratúra SR informovala, že prípad prevzala Krajská prokuratúra v Bratislave. Tá má vykonávať dozor s tým, že trestné stíhanie bude vedené pre podstatne závažnejšiu právnu kvalifikáciu. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies