Sagbu a Assoua-Ekotta obvinili za podporu Anelku a gesta 'quenelle'

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 19:00 • 2 min
Sagbu a Assoua-Ekotta obvinili za podporu Anelku a gesta 'quenelle'

LONDÝN - Anglická futbalová asociácia obvinila dvoch hráčov z Premier League a druhej ligy z rasistických prejavov na sociálnej sieti a propagácie antisemitského gesta "quenelle".

slovakia

left justify in out

Útočník Hull City Yannick Sagbo a obranca Queen's Parku Rangers Benoit Assou-Ekkoto vyjadrili na sociálnej sieti podporu Nicolasovi Anelkovi a jeho rasistickému gestu, za ktoré dostal tvrdý trest.
     

Bývalý francúzsky reprezentant Anelka prejavil radosť z gólu gestom "quenelle" v decembrovom dueli Premier League na ihrisku West Hamu United (3:3). Zakončovateľ tímu West Bromwich Albion si ľavou rukou pokrčenou ponad hruď poklepal po pravom ramene. Tento pozdrav vymyslel vo Francúzsku komik a futbalistov priateľ Dieudonne M'bala M'bala. Anelka dostal vtedy päťzápasový dištanc a pokutu 80.000 libier. Navyše, krátko po týchto udalostiach ukončil svoje pôsobenie vo WBA. Podobne tvrdý trest čaká v prípade uznania viny aj na Sagbu a Assou-Ekotta.
     

Assou-Ekotto gratuloval Anelkovi za gesto "quenelle" na sociálnej sieti Twitter a Sagbo nazval Anelku "legendou" pričom priložil rovnako obrázok s gestom francúzskeho futbalistu. Anglická asociácia skonštatovala, že predtým vyšetrovali fotografie, na ktorých ukazuje gesto "quenelle" francúzsky stredopoliar Manchestru City Samir Nasri. Vtedy sa to obišlo s formálnym upozornením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona