Sagbo dostal pokutu 15-tisíc libier za podporu gesta Anelku

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 10:52 • 2 min
Sagbo dostal pokutu 15-tisíc libier za podporu gesta Anelku

LONDÝN - Kauza okolo kontroverzného gesta v podaní futbalového útočníka Nicolasa Anelka má ďalšie pokračovanie.

slovakia

left justify in out

Anglická futbalová asociácia (FA) potrestala pokutou 15-tisíc libier útočníka Hullu City Yannicka Sagba, ktorý na sociálnej sieti Twitter pochvalne komentoval "quenelle". Podobný trest hrozí aj obrancovi Benoitovi Assouovi-Ekottovi z Queens Park Rangers.

 

Sagbo, ktorý reprezentuje Pobrežie Slonoviny, nazval Anelku legendou a pripojil jeho fotografiu. Pôvodne mu hrozil aj päťzápasový dištanc. Len s napomenutím od FA obišli Samir Nasri z Manchestru City a Mamadou Sakho pôsobiaci v FC Liverpool. Obaja predviedli gesto v súkromí, pričom sa nechali odfotografovať a inkriminované obrázky sa objavili na internete. Informácie pochádzajú z anglických periodík Telegraph, Guardian a Daily Mail. 

 

Bývalý francúzsky reprezentant Anelka ešte koncom minulého roka prejavil radosť z gólu v dueli Premier League na ihrisku West Hamu United (3:3) gestom "quenelle" - ľavou rukou pokrčenou ponad hruď si poklepal po pravom ramene. Vymyslel ho vo Francúzsku komik a futbalistov priateľ Dieudonné M'bala M'bala. Toto gesto sa považuje za antisemitské. FA koncom februára potrestala Anelku pokutou 80-tisíc libier a zákazom štartu v piatich stretnutiach. Tridsaťpäťročný zakončovateľ a jeho zamestnávateľ West Bromwich Albion o dva týždne neskôr ukončili vzájomnú spoluprácu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies