Saganovmu tímu nechcel nikto pomôcť: Je to trochu smutné

NETKY.SK • 25 August 2015, 18:55 • 2 min
Saganovmu tímu nechcel nikto pomôcť: Je to trochu smutné

VEJER DE LA FRONTERA - Slovenského cyklistu Petra Sagana sklamalo viac ako druhé miesto v utorňajšej 4. etape španielskej Vuelty to, že jeho tímu v pelotóne nechcel nikto pomáhať.

slovakia

left justify in out

Jazdci stajne Tinkoff-Saxo tak museli "oddrieť" celú takmer 210 km dlhú trať sami.

 

Utorňajšia etapa mala rovinatý profil, len v závere prišli tri krátke ale zradné stúpania. Chvíľu po štarte z mesta Estepona sa od hlavného pola odtrhla skupina šiestich pretekárov, ktorí si vytvorili vyše 10-minútový náskok. Keď sa Sagan pýtal kolegov z ostatných tímov, či budú pracovať na jeho zmazaní, nedostalo sa mu pozitívnej odpovede. "Dnes sa mi zase vrátilo to druhé miesto. Trochu ma nahnevalo to, že sa nikto iný nepokúšal o víťazstvo. Keď odišiel únik, tak stále ťahal iba náš tím. Pýtali sme sa aj ostatných, či nám idú pomôcť, ale vraveli nie. Je to také trochu smutné," povzdychol si.

 

Napriek tomu, že Tinkoff-Saxo celý čas pracoval, Sagan sa aj v závere držal na čelných pozíciách a po pondelňajšom triumfe opäť siahal za etapovými vavrínmi. Záverečné tri stúpania boli stavané hlavne pre silných vrchárov, no Sagan ukázal svoju všestrannosť a len tak-tak, že nezdolal aj rutinéra v kopcoch Alejandra Valverdeho. "V závere som čakal oveľa kratší kopec a aj ľahší. Prvý kilometer bol veľmi ťažký, potom sa to trošku zmiernilo, ďalších 300 metrov bol opäť dosť prudký kopec a z neho sa išlo dole. Záverečný špurt bol štyristo metrov opäť do kopca a navyše s vrchármi, to mi dalo dosť zabrať. Valverde je rýchly a nakoniec vyhral on," Saganove slová sprostredkoval mediálny manažér Jozef Korbel.

 

Slovenského reprezentanta môže tešiť aspoň fakt, že sa osamostatnil na čele súťaže aktivity o zelený dres. Vďaka druhej priečke v etape si vytvoril desaťbodový náskok práve pred Valverdem.

 

"Musím sa poďakovať celému tímu, pretože sme zase odviedli veľmi dobrú prácu. Celý deň sme ťahali vpredu a zavŕšili sme to druhým miesto. Čakal som, že by to mohlo byť lepšie, ale už sa nedá nič robiť," dodal Sagan.

 

Ďalšiu šancu na výhru má už v stredu v 5. etape, ktorá má opäť rovinatý profil a povedie z mesta Rota do Alcala de Guadaira (167,3 km).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies