Saganovi jarná časť sezóny vôbec nevyšla, narýchlo mení plány

NETKY.SK • 25 Apríl 2019, 11:34 • 2 min
Saganovi jarná časť sezóny vôbec nevyšla, narýchlo mení plány

BRATISLAVA - Slovenský cyklista Peter Sagan nebude štartovať na nedeľňajších pretekoch Liége-Bastogne-Liége, ktorými najlepší klasikári ukončia jarnú časť sezóny. Vyplýva to z rozhodnutia tímu Bora-Hansgrohe po pretekoch Valónsky šíp, ktoré Sagan nedokončil.

slovakia

left justify in out

"Náročný Valónsky šíp je za mnou. Bol som tu, aby som pracoval pre spolujazdcov a prispel k čo možno najlepšiemu výsledku pre nich. Neskôr sme sa spoločne s tímom rozhodli, že najlepšie bude, ak si dám na niekoľko dní voľno. To preto, aby som sa čo najlepšie pripravil na zostávajúce preteky v sezóne počnúc podujatím Okolo Kalifornie, ktoré sa začne 12. mája," znie vyhlásenie Petra Sagana na jeho oficiálnej webovej stránke.

 


Trojnásobný majster sveta ukončil jarnú sezónu klasík bez víťazstva aj bez umiestnenia na stupňoch víťazov. Jeho najlepšími výsledkami boli 4. miesto na Miláno - San Remo a piate na ďalšom tzv. monumente Paríž-Roubaix, kde bol obhajcom triumfu. Saganovi tento rok na jar pribudli do cyklistického kalendára aj Ardenské klasiky, na ktorých v minulosti štartoval iba zriedkavo. Po odstúpení na Amstel Gold Race nedokončil ani preteky Valónsky šíp a do Liége už necestoval.

 

"Nevyhral som ani raz, ale taký je šport. Niekedy vám to vyjde, inokedy nie," uviedol 29-ročný Peter Sagan na špecializovanom webe Cyclingnews. K pretekom Valónsky šíp. ktoré sa končili brutálnym stúpaním na cyklistickú stenu Mur de Huy, ešte podotkol: "Pracoval som pre spolujazdcov. Tento druh záveru pretekov nie je pre mňa. Možno keby som bol vo svojej najlepšej forme, skončil by som piaty alebo desiaty. Ktovie."
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona