Saganovci a Velitsovci s istotou na MS, ostávajú 2 miesta

NETKY.SK • 13 August 2013, 15:19 • 2 min
Saganovci a Velitsovci s istotou na MS, ostávajú 2 miesta

TRENČÍN - Slovenskí cyklisti pôsobiaci v tímoch WorldTour Peter a Juraj Saganovci a Peter a Martin Velitsovci majú istotu pre preteky s hromadným štartom na majstrovstvách sveta v talianskej Florencii (22. - 29. septembra). V Toskánsku budú s nimi v tíme v záverečný deň šampionátu aj ďalší dvaja jazdci. O voľné miesta sa bude uchádzať štvorica Maroš Kováč, Matej Jurčo, Patrik Tybor a Marek Čanecký.

slovakia

left justify in out

"Oficiálne sme uzatvorili zoznam ôsmich ľudí, z ktorých šesť bude cestovať do Talianska. Ak nerátame nešťastnú možnosť zranenia, naši jazdci ProTour sú jasní. Rozhodovať o dvoch miestach do tímu budú vrchárske kvality a hlavne aktuálna forma, ktorú budú mať adepti tesne pred štartom majstrovstiev sveta. Budem ich pozorne sledovať," povedal pre špecializovaný web cycling-info.sk Ján Valach, ktorý bude na šampionáte v pozícii trénera slovenskej reprezentácie.

V časovke jednotlivcov elite mužov sa predstavia Peter Velits a Matej Jurčo. "Som rád, že Peter Velits chce ísť časovku a verím, že sa mu jeho jazda konečne podarí podľa predstáv. O druhú miestenku zo strany jazdcov v Pro tímoch nebol veľký záujem, takže som sa dohodol s Matejom Jurčom. Vlani išiel veľmi dobre, forma mu stúpa. Nie je dôvod mu neveriť," dodal pre cycling-info.sk Ján Valach.

Slovensko môže po vlaňajšej absencii opäť postaviť aj cyklistov do 23 rokov. Výber urobia tréneri z mladíkov pôsobiacich v Dukle Trenčín Trek. Na štarte MS by sa mali objaviť aj traja juniori a premiérovo aj talentovaná Tereza Medveďová. Slovenskému tímu bude podobne ako vlani pri zabezpečení majstrovstiev sveta pomáhať tím Cannondale, ktorý poskytne okrem maséra Maroša Hlada aj dvoch mechanikov a autobus. Vedúcim výpravy bude Ladislav Velits.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona