Saganova popularita stúpa, zahraniční novinári navštívili jeho rodný kraj

NETKY.SK • 28 Február 2017, 11:10 • 2 min
Saganova popularita stúpa, zahraniční novinári navštívili jeho rodný kraj

BRATISLAVA/AMSTERDAM – V čase, keď Peter Sagan bojoval o prvé tohtosezónne víťazstvá na jarných klasikách, inevestigatívec z holandského denníka NRC Handelsblad - Dennis Meinema navštívil jeho rodnú Žilinu, aby spracoval príbeh momentálne najväčšej postavy svetovej cyklistiky. Počas svojho pobytu sa stretol s rodičmi Petra Sagana, jeho priateľmi a mládežníckymi trénermi.

slovakia

left justify in out

V rozsiahlom profile s názvom ´In the land of Peter Sagan´sa holandský novinár zameral na osobnosť dvojnásobného majstra sveta, jeho víťaznú mentalitu a bezprostrednosť. Poodhaľuje aj informácie z detstva a z obdobia, keď Sagan s cyklistikou začínal. 

 

Bol neposedné dieťa, utekal zo škôlky

Mama Helena Saganová prezradila, že už od mala nedokázal Peter obsedieť ani sekundu. A často krát sa stalo, že namiesto toho aby unudene sedel v škôlke a poslúchal, radšej vybehol z triedy a utekal rovno domov.

 

Múzeum Petra Sagana v rodnom dome

Otec Ľubomír je Petrovým najoddanejším fanúšikom. Všetky doterajšie trofeje a ocenenia starostlivo uchováva vo svojej izbe a prezradil, že zbierku tvorí zatiaľ 126 ocenení. Vraj Peter ešte v juniorskom veku vyhral takmer každé preteky, na ktorých sa zúčastnil.

 

Na bicykli vždy rád riskoval, nepozná strach

Prirodzenou črtou Petra Sagana je jeho dravá a agresívna jazda, v tom je výnimočný. Priateľ z detstva Andrej Lalinský to iba potvrdil. "Nemal absolútne žiadny pud sebazáchovy.  Jednoducho nikdy nemyslel na bolesť. Mal veľa šrámov a samé modriny, ale okrem bicykla nikdy nič nedolámal," prezradil Lalinský.

 

 

Má úžasný cit odhadnúť situáciu

Sagan sa aktívne najskôr venoval horskej cyklistike a práve tam si vycibril svoju dokonalú techniku jazdenia. Peter Zanický, jeho mládežnícky tréner spomína na konkrétnu príhodu počas tréningu spred rokov: "Mal asi 13-rokov a s tréningovou skupinou sme boli v teréne a čakal nás strmý zjazd.  Na trati sme zrazu videli dva stromy veľmi blízko pri sebe a Peter okamžite povedal, že to skúsi prejsť. Pomyslel som si že je to poriadne bláznivý nápad. Bez zaváhania preletel medzi nimi a okamžite vtipkoval: ´Tréner, na každej strane som mal ešte pol centimetrovú rezervu.´ Má úžasný cit a zmysel správne sa rozhodnúť a odhadnúť situáciu," skonštatoval Zanický.

 

Popularita, rodina a povinnosti

Dvadsaťsedemročný Sagan je dnes ikonou cyklistického športu. Pre časovú zaneprázdnenosť nemá čas na najbližšiu rodinu ani priateľov. Oddychuje iba dva týždne v roku, najradšej relaxuje doma v Žiline, ale pre mimoriadny záujem o svoju osobu sa rozhodol žiť v Monaku.

 

Viac sa dočítate tu:

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies