Saganov tímový kolega McCarthy víťazom Cadel Evans Great Ocean Road Race

NETKY.SK • 28 Január 2018, 09:32 • 2 min
Saganov tímový kolega McCarthy víťazom Cadel Evans Great Ocean Road Race

GEELONG - Austrálčan Jay McCarthy z tímu Bora-Hansgrohe sa stal víťazom štvrtého ročníka klasických cyklistických pretekov Cadel Evans Great Ocean Road Race zaradených do prestížneho seriálu WorldTour. Stošesťdesiatštyri kilometrov so zvlneným povrchom so štartom aj cieľom v Geelongu v austrálskom štáte Victoria McCarthy zvládol za 4:04:00 h a v záverečnom špurte si poradil s Talianom Eliom Vivianim (Quick-Step Floors) a Juhoafričanom Darylom Impeyom (Mitchelton-Scott).

slovakia

left justify in out

Kolega Petra Sagana, 25-ročný McCarthy, dosiahol najväčší úspech kariéry, keď v závere odolal tlaku skvelého talianskeho šprintéra Vivianiho ako aj víťaza nedávnych pretekov Tour Down Under Impeyho. Nemec Nikias Arndt (Sunweb), ktorý obhajoval triumf spred roka, skončil šiesty. Slováci chýbali.

Úvodných 105 km cyklisti absolvovali popri kľukatom pobreží, keď míňali Barwon Heads, Torquay a Bells Beach, neskôr si to nasmerovali späť do Geelongu. Tam ešte museli prejsť tri okruhy po 16,7 km. "Bol som trochu sklamaný zo svojho vystúpenia na Tour Down Under, ale do Geelongu som prišiel sebavedomý s cieľom dosiahnuť dobrý výsledok. Bolo skvelé, že záverečný kilometer so mnou absolvoval Daniel Oss. Som veľmi rád, že som austrálske turné ukončil víťazstvom," uviedol Jay McCarthy, cituje ho web tímu Bora-Hansgrohre.

Výsledky:
Cadel Evans Great Ocean Road Race (Geelong - Geelong, 164 km): 1. Jay McCarthy (Aus.) Bora-Hansgrohe 4:04:00 h, 2. Elia Viviani (Tal.) Quick-Step Floors, 3. Daryl Impey (JAR) Mitchelton-Scott, 4. Dries Devenyns (Belg.) Quick-Step Floors, 5. Simon Gerrans (Aus.) BMC Racing, 6. Nikias Arndt (Nem.) Sunweb - všetci rovnaký čas ako víťaz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies