Saganov rival Matthews si na MS v Bergene verí na medailu

NETKY.SK • 22 August 2017, 16:02 • 2 min
Saganov rival Matthews si na MS v Bergene verí na medailu

CANBERRA - Austrálsky cyklista Michael Matthews si po zisku zeleného dresu na Tour de France verí aj na medailu na blížiacich sa majstrovstvách sveta. A možno aj na tú najcennejšiu. O mesiac a dva dni v nórskom Bergene vyvrcholí svetový šampionát cestných cyklistov hlavnými pretekmi mužov na 276,5 km, v ktorých Peter Sagan bude obhajovať tituly z amerického Richmondu a katarskej Dauhy.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že rovinatá trať s dvoma stúpaniami na každom z okruhov mi bude vyhovovať. Spoliehať sa budem aj na potrebnú podporu z austrálskeho tímu. Záverečný šprint by sa mohol odohrať v značne zredukovanej skupine. Verím, že domov prinesiem víťazné tričko," uviedol Matthews.

 

Jeden z lídrom tímu Sunweb si uvedomuje, že 12 majstrovských okruhov po 19,1 km plus 40 km k tomu mu dá poriadne zabrať, ale aj vzhľadom na svoje výsledky z ostatných dvoch svetových šampionátov má veľké sebavedomie.

 

Predvlani v Richmonde bol strieborný a vlani v Dauhe štvrtý. Bol tam aj členom bronzového tímu Orica-BikeExchange.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona