Saganov prestup do Tinkoff-Saxo na spadnutie

NETKY.SK • 2 August 2014, 15:47 • 2 min
Saganov prestup do Tinkoff-Saxo na spadnutie

ALMA ATA - Kazašský cyklistický tím Astana v sobotu podpísal nové zmluvy so štvoricou jazdcov.

slovakia

left justify in out

Bledomodro-žltý dres budú v budúcej sezóne obliekať aj Holanďan Lars Boom, Španiel Luis Leon Sanchez a Taliani Diego Rosa a Davide Malacarne. Kvarteto bude na cestných klasikách i pretekoch Grand Tour podporovať úradujúceho šampióna Tour de France Taliana Vincenza Nibaliho ako aj tímovú dvojku a jeho krajana Fabia Arua.
      

O Booma, ktorý na TdF 2014 vyhral náročnú piatu etapu, mal veľký záujem britský Team Sky. Sanchez ako bývalý kolega Booma v Belkine jazdil minulý rok za španielsku stajňu Caja Rural. Rosa posilní Astanu po pôsobení vo venezuelskom tíme Androni Giocattoli, Malacarne doteraz hájil farby Europcaru.  
      

Na cyklistických webových portáloch sa okamžite objavili úvahy, že Astana podpisom zmluvy so spomínanou štvoricou definitívne stratila šancu získať do svojich radov Slováka Petra Sagana. Líder tímu Cannondale sa podľa viacerých správ rozhoduje o budúcom pôsobisku medzi Astanou a stajňou Tinkoff-Saxo, ktorú vlastní ruský obchodník Oleg Tinkov a sponzoruje finančná spoločnosť Saxo Bank.
      

Na oficiálnom webe Tinkoff-Saxo sa píše, že tím oznámi dôležité prestupy jazdcov pred začiatkom 71. ročníka Tour de Pologne (3. augusta) a počas pretekov Okolo Dánska (7. a 9. augusta). Samotný Tinkov na sociálnej sieti Twitter napísal, že ak jeho správu prepošle 1000 fanúšikov, podpíše Sagana "na sto percent".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies