Saganov agent najskôr rokoval s Alonsom, potom s Tiňkovom

NETKY.SK • 9 August 2014, 15:15 • 2 min
Saganov agent najskôr rokoval s Alonsom, potom s Tiňkovom

KRAKOV - Agent slovenského cyklistu Petra Sagana Giovanni Lombardi držal dlhé mesiace všetky tromfy vo svojich rukách a pred médiami vystupoval s pokrovým výrazom tváre pri otázkach o budúcnosti jeho klienta.

slovakia

left justify in out

Saganovi sa končí po tejto sezóne zmluva s Cannondale a otázok o jeho budúcnosti pribúdalo. Lombardi sa správal ako hráč pokru a nechcel nič komentovať. Od piatka je oficiálne na svete informácia, že Peter Sagan bude od januára 2015 jazdiť tri roky v tíme Tiňkoff-Saxo.

 

Oznámením sa skončili mesiace špekulácií. Už na prelome rokov 2013 a 2014 sa hovorilo o možnom spojení Petra Sagana s novotvoriacim sa tímom pilota formuly 1 Fernanda Alonsa. "Počas zimy som trocha hovoril s Fernandom, ale nanešťastie nebol načas pripravený a my sme zvolili inú cestu. Sagan a Alonso majú skvelý vzťah a ja verím, že sa Fernandovi podarí vytvoriť tím, pretože by to bolo dobré pre všetkých v cyklistike," uviedol v rozhovore pre CyclingNews.com Giovanni Lombardi. 

 

Keď sa Rus Oleg Tiňkov po neúspešnej snahe získať tím Cannondale stal začiatkom tohto roka majiteľom družstva Tiňkoff-Saxo, rýchlo nahradil na pozícii číslo jeden v súboji o Sagana práve Alonsa. "V decembri, januári a ani februári nebol Alonso pripravený a my sme zvolili inú možnosť. Myšlienka ísť s Tiňkovom bola skutočne rýchla, pretože sme vedeli, že Oleg má rád Petra. Keď sme si sadli za jeden stôl s Olegom, voľba bola jednoduchá," tvrdí Lombardi. 

 

Nový zamestnávateľ Petra Sagana mu musel ponúknuť dostatočnú podporu vo finále veľkých klasík, ktorá sa mu doteraz nedostávala v tíme Cannondale. V závere chýbali štvornásobnému majstrovi Slovenska pomocníci. "Peter chcel ísť do silného tímu a vyhrávať veľké preteky, na ktorých predtým neuspel. Napríklad na veľkých klasikách. Voľba bola dobrá a my sme radi, pretože ide do silného družstva a jedného z tých, ktoré môžu v Belgicku bojovať proti Omege, ktorá má v súčasnosti najsilnejší tím. Peter má na klasikách veľké ambície," tvrdil pre CyclingNews.com Lombardi. 

 

Sagan môže podľa jeho agenta bez problémov fungovať v tíme Tiňkoff-Saxo aj s hviezdnym Albertom Contadorom. Podľa Talianových slov nepotrebuje Slovák veľký tím okolo seba v záveroch etáp, ale potrebuje len kvalitnejšiu podporu, ako mal doteraz v Cannondale. "Ak by bol Sagan v Tiňkoff-Saxo už na Tour de France, potom by mohol vyhrať druhú etapu, ktorú získal Vincenzo Nibali, a ísť do žltého dresu. Tiňkoff-Saxo nepodpísal Petra, aby vyhrával hromadné šprinty. Iste, tie chce získať tiež, ale predovšetkým Tiňkov chce od Petra skok v kvalite a úspechy na veľkých klasikách," dodal pre CyclingNews.com Lombardi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies