Sagana vítali stovky ľudí: Tancoval ako Jánošík!

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 10:44 • 2 min
Sagana vítali stovky ľudí: Tancoval ako Jánošík!

ŽILINA – Cyklistu Petra Sagana, ktorý v nedeľu obhájil zelený dres na Tour de France, vítali dnes na Mariánskom námestí v Žiline stovky ľudí.

slovakia

left justify in out

So zelenými balónmi v rukách skandovali jeho meno a vytrvalo čakali na podpisy. Podľa organizátorov prišlo 23-ročného rodáka zo Žiliny pozdraviť viac ľudí ako vlani v Bratislave. Od miestnych politikov dostal Sagan valašku a repliku čiapky zbojníka Juraja Jánošíka. Sagan potom s čiapkou na hlave a valaškou v ruke Žilinčanom zatancoval ako Jánošík a zožal veľké ovácie. Okrem tradičného striekajúceho šampanského, povinného fotografovania a autogramiády absolvoval cyklista aj kolečko po námestí v sprievode mladých cyklistov z klubu, v ktorom cyklisticky vyrastal.

Dvadsaťtriročný žilinský rodák obhájil počas druhého štartu na najprestížnejšom cyklistickom podujatí Tour de France zelený dres ako víťaz bodovacej súťaže. Zelené tričko obhájil s náskokom 97 bodov pred ďalším špurtérskym špecialistom Markom Cavendishom. Sagan získal na Tour de France 2013 jedno etapové víťazstvo, štyri druhé a dve tretie miesta. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies