Sagana velebia mhohé osobnosti, na triumf reagovali aj prezident Kiska a Marek Hamšík

NETKY.SK • 25 September 2017, 08:25 • 2 min
Sagana velebia mhohé osobnosti, na triumf reagovali aj prezident Kiska a Marek Hamšík

Bergen - Po víťazstve Petra Sagana zaplavilo sociálne siete množstvo pozitívnych odkazov. Na fantastický úspech trojnásobného šampióna reagovali aj známe slovenské osobnosti. Prezident SR Andrej Kiska na svojom facebookovom profile označil Saganov triumf za magický.

slovakia

left justify in out

Andrej Kiska, prezident SR: "SAGAN VOŠIEL DO DEJÍN. Nikto nikdy nedokázal to, čo Peter Sagan. Tretíkrát v rade sa stal majstrom sveta. Magické. Neskutočné. Neuveriteľné. Famózne. Chcel by som mu v mene celého Slovenska poďakovať. Robí našej krajine úžasnú reklamu. Peter Sagan, si kráľ!"

 

Marek Hamšík, slovenský futbalový reprezentant: "Un Fenomeno. 3x majster sveta - Peter Sagan"

 

 

Peter Privara, prezident Slovenského zväzu cyklistiky: "Je to úžasné, pretože Peťo prepísal históriu svetovej cyklistiky i celého slovenského športu. Už vlani sa hovorilo, že patrí k najúspešnejším slovenským športovcom a dnes môžeme povedať, že je najúspešnejší. Panovala tu fantastická atmosféra, nevedeli sme sa dostať z cieľa do mixzóny k Peťovi, pretože tam bolo toľko gratulantov. Veril som, že do cieľa príde pelotón pokope a Peter bude mať dobrú pozíciu v posledných stovkách metrov. Nakoniec to tak bolo a Peťo sa pohyboval v popredí. V poslednej zákrute, keď som videl, že sa dostáva za zadné koleso Kristoffovi, tak som si myslel, že medzi nimi dvoma sa rozhodne o titule. Peťo využil vzduchový vankúš a o tých pár centimetríkov prepísal históriu svetovej cyklistiky."

 

Erik Vlček, slovenský rýchlostný kanoista, trojnásobný olympijský medailista v K4 na 1000 m, desaťnásobný majster sveta: "Je to paráda, niečo neskutočné. Pred pretekmi sa hovorilo, že profil trate by mal Petrovi sedieť, no cyklistika býva často nevyspytateľná. Päť kilometrov pred cieľom, keď sa z vedúcej skupinky odtrhli dvaja jazdci, to vyzeralo, že to s útokom na zlato nevyjde. Keď som však kilometer pred cieľom videl, že sa to všetko spojilo, veril som, že Peťo bude vo finiši najrýchlejší. Všetci sme vedeli, že je veľký cyklista, teraz potvrdil, že je momentálne najlepší a jeden z najväčších jazdcov v histórii. Byť vo veku 27 rokov trojnásobným majstrom sveta v cyklistike je unikát."

 

Dominik Hrbatý, bývalý slovenský tenista, finalista Davisovho pohára z roku 2005 /zdroj: facebook/: "Sagaaaan!!!! To je história, ktorá sa už nezopakuje. Môže byť niečo krajšie, ako počuť slovenskú štátnu hymnu na počesť Petra Sagana, ktorý sa vám opäť postaral o nádherný deň?"

 

Anton Tkáč, bývalý dráhový cyklista, trojnásobný majster sveta a olympijský víťaz v šprinte: "Je to niečo fantastické, ešte sa to nepodarilo nikomu v histórii. Navyše, v takom mladom veku. Mal som skrytú obavu, či nedostane defekt, alebo sa nezapletie do pádu, no veril som, že ak nikomu nevyjde nejaký nečakaný únik, skončí určite v prvej trojke. Musím povedať, že ten jeho šprint bol excelentný. Po tom, čo sa mu stalo na Tour de France, išiel čisto po svojej dráhe, od každého si držal odstup a dokázal, že na to má."

 

Martin Riška, vedúci slovenskej výpravy a koordinátor cestnej cyklistiky Slovenského zväzu cyklistiky: "Peter jazdil prakticky počas celých pretekov schovaný a veľmi sa nevystrkoval. V závere však využil svoju schopnosť pohybovať sa v pelotóne a ťažil z toho. Podľa mňa mal práve on najväčšie šance na víťazstvo. Osobne som počítal s tým, že zvíťazí. Pred pretekmi panovala nervozita, no teraz ju vystriedala obrovská radosť. Je to fantastický úspech, no ako aj Peter v cieli povedal, všetko pokračuje ako doteraz."

 

Richard Varga, slovenský triatlonista: "Trikrát po sebe majster sveta, znie to neuveriteľne. Je to výborná reklama nielen pre slovenskú cyklistiku, ale pre celý slovenský šport. Ľudia na Slovensku by si to mali vážiť, pretože sa to nestáva každý deň."

 

Matúš Kozáčik, slovenský futbalový reprezentant: "Je absolútny fenomén, zvládol to trikrát za sebou. To sa ešte nikomu nepodarilo. Nesmierne mu fandím, momentálne je absolútna špička."

 

Jozef Golonka, bývalý slovenský hokejista: "Je to niečo úžasné, fantastické. Peter Sagan si týmto víťazstvom vypýtal najvyššie štátne vyznamenanie, aké môže športovec dosiahnuť."

 

Anton Siekel, prezident Slovenského olympijského výboru: "Úžasný úspech, ťažko sa to dá komentovať. Je to úspech, aký si dnes možno ani neuvedomujeme, možno bude chvíľu trvať, aby sme docenili jeho rozsah nielen zo športovej stránky, ale aj ako zviditeľnenie Slovenska. Kandidát na Športovca roka 2017 je jednoznačný. Rezonuje to všade vo svete. Poslal som gratuláciu jemu aj Petrovi Privarovi."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies