Sagana chvália Greipel, Contador či Tiňkov

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 15:43 • 2 min
Sagana chvália Greipel, Contador či Tiňkov

GAP - Keď sa Peter Sagan blížil do cieľa pondelkovej 16. etapy Tour de France na druhom mieste za Španielom Rubénom Plazom-Molinom, bil sa rukou do hrude, akoby chcel niečo dôležité zvestovať. Prinajmenšom fakt, že napriek enormnej snahe sa mu znova nepodarilo vyhrať etapu a na tohtoročnej Tour de France skončil piatykrát druhý.

slovakia

left justify in out

"Robil som to pre nabratie energie. Viete, odkiaľ pochádza to gesto? Z filmu Vlk z Wall Street," vysvetlil Peter Sagan novinárom v cieli 16. etapy. Médiá prítomné na tlačovej konferencii si mohli všimnúť, že Sagan si ešte aj "pohmkáva" rytmus skladby z pamätnej scény tohto filmu, v ktorom ju stvárnil herec Matthew McConaughey. Sagan bol nad vecou. "Som spokojný, veď som skončil znova druhý," žartoval pred novinármi 25-ročný žilinský rodák. Chvíľu predtým sa v mixzóne pridal k lídrovi pretekov Chrisovi Froomovi, ktorý mu v domnení, že vyhral etapu, blahoželal. "Ako sa máš, Froomey? Ja som nevyhral, mal som ´nahovno´ nohy," cituje Sagana server magazínu Cycling Weekly, ktorý ho vyhlásil za najlepšieho cyklistu druhého týždňa na Tour de France. 

 

Petra Sagana napriek smole či chýbajúcemu šťastiu v koncovkách etáp neopúšťa dobrá nálada. Jediný Slovák v pelotóne slávnych pretekov takmer každý deň s výnimkou náročných horských previerok drží v napätí svojich fanúšikov na rýchlostných prémiách či etapových dojazdoch a už aj jeho súperi či kolegovia chcú, aby konečne vyhral etapu. 

 

Jeho tímový kolega, Španiel Alberto Contador, ktorý sa pomaly lúči s vidinou víťazného double Giro d´Italia - Tour de France, pre Eurosport povedal: "Je neuveriteľné, čo stvára Sagan tento rok na Tour de France. Svojimi kúskami baví divákov a bojom o etapové víťazstvá robí tímu Tinkoff-Saxo veľkú reklamu. Veľmi mu želám etapové víťazstvo." 

 

Nemec André Greipel, ktorý má už v tomto ročníku TdF vo vrecku tri víťazné etapové koncovky, ale v súťaži o zelený dres zaostáva za Saganom o 89 bodov, na Twitteri napísal, že Sagan je pre neho absolútnou jednotkou Tour. "Je najsilnejší spomedzi všetkých v pelotóne a má najvyšší prah bolesti. My, ostatní, môžeme byť radi, že s ním chvíľku môžeme súperiť," myslí si Greipel. 

 

Aj kontroverzný šéf stajne Tinkoff-Saxo Oleg Tiňkov dáva pred Saganom klobúk dolu a veľmi ho mrzí, že jeho najlepšiemu šprintérovi so schopnosťami univerzála sa stále nepodarilo ovládnuť koncovku niektorej z etáp. "Som možno ešte viac smutný ako Peter. Neuveriteľne sa snaží, podľa mňa je najsilnejší muž na tejto Tour. Minimálne jedno víťazstvo by si určite zaslúžil," citoval Tiňkova server sports.fr. 

 

Jeden zo športových riaditeľov Tinkoff-Saxo Steven de Jongh vyzdvihol Saganovu prevahu v boji o zelený dres napriek tomu, že mu chýbajú body z víťazných etáp. Sagan mieri za štvrtým víťazstvom v sérii v bodovacej súťaži na TdF. "Má solídny náskok na čele a jednoznačne si to zaslúži. Jeho obrovská snaha ho predurčuje k tomu, aby sa tešil aj na konci v Paríži," povedal de Jongh. 

 

Tour de France pokračuje po utorkovom dni voľna v stredu prvou alpskou etapou z Digne les Bains do Pra Loup (161 km). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies