Sagana čakajú doma ťažšie preteky ako Okolo Švajčiarska

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 11:10 • 2 min
Sagana čakajú doma ťažšie preteky ako Okolo Švajčiarska

DUBNICA - Slovenskí fanúšikovia budú mať v nedeľu v Dubnici nad Váhom a okolí jedinú tohtoročnú možnosť vidieť na niektorom z domácich súťažných podujatí aj Petra Sagana. Jazdec tímu Cannondale sa v rámci záverečnej prípravy na Tour de France postaví na štart pretekov s hromadným štartom na spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka. Preteky sa začínajú na poludnie v Novej Dubnici a vyvrcholia podvečer na futbalovom štadióne v Dubnici nad Váhom.

slovakia

left justify in out

Na štarte by sa mal zísť vyše dvestočlenný pelotón, v ktorom budú okrem Petra Sagana aj ďalší slovenskí zástupcovia v tímoch ProTour Peter a Martin Velitsovci a Juraj Sagan. Na cyklistov najskôr čaká okruh medzi Skalkou nad Váhom, Zamarovcami a Hrabovkou. Po absolvovaní šiestich 14,8 km dlhých kôl (88,8 km) prídu do Dubnice, kde absolvujú ďalších šesť kôl na trati do Novej Dubnice a späť. Dovedna majú preteky dĺžku 198,6 km. Atraktívny bude najmä dojazd na futbalovom štadióne, na ktorom cyklisti absolvujú aj nájazdy do záverečných okruhov. 

Sagan bude na Považí obhajovať majstrovský titul. "Som rád, že je šampionát opäť na Slovensku a neďaleko môjho domova v Žiline. Je to pre mňa dobrá skúška pred Tour de France. Trate veľmi dobre poznám, urobím všetko pre úspech. Pre mňa má hodnotu majstrovský dres, to je pre mňa prvoradý cieľ. Chcel by som naďalej nosiť na tímovom drese majstrovskú trikolóru," uviedol Peter Sagan, ktorý šprint na štadióne už v minulosti absolvoval ako junior na pretekoch v Poľsku. 

Na rozdiel od podujatí vo svete sa tentoraz 23-ročný Žilinčan nebude môcť spoľahnúť na podporu od tímu. Na ceste za úspechom sa bude musieť pravdepodobne spojiť s niektorým z českých alebo slovenských klubových tímov, pomáhať mu však bude predovšetkým brat Juraj. "Sú to špecifické preteky, vlastne dvoje v jedných, keďže s nami bojujú aj Česi a ich súboje môžu ovplyvniť aj vývoj nášho šampionátu. Ide mi o slovenský majstrovský dres. Majstrovstvá Slovenska sú však pre mňa ťažšie ako Okolo Švajčiarska, keďže na nich idem bez výraznejšej podpory tímu proti klubom s početným zložením," doplnil Peter Sagan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies