Sagana čaká po odstúpení z Vuelty príprava na MS

NETKY.SK • 6 September 2014, 18:38 • 2 min
Sagana čaká po odstúpení z Vuelty príprava na MS

LA CAMPERONA - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Cannondale odstúpil z pretekv Vuelta a Espaňa 2014.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný trojnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France nenastúpil na štart sobotňajšej 14. etapy Vuelty, ktorá viedla zo Santanderu do La Camperony v nadmorskej výške 1600 m a merala 200,8 km. Pre cyklistov bola riadne náročnou skúškou a Sagan sa ju rozhodol neabsolvovať. Teraz ho čaká príprava na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia tiež v Španielsku v Ponferrade. Preteky jednotlivcov sú na programe 28. septembra. O odstúpení Sagana informoval web Vuelty.

 

Pre Petra Sagana bola Vuelta záverečným vystúpením na pretekoch Grand Tour v drese Cannondalu, od budúceho roka bude jazdiť za Tinkoff-Saxo, s ktorým podpísal zmluvu na tri sezóny. Na tohtoročných pretekoch v Španielsku nerozšíril svoju zbierku etapových prvenstiev, v roku 2011 si vybojoval tri víťazstvá. Pred sobotňajšou etapou bol Sagan vo výsledkovej listine na 161. mieste. Jeho najlepším individuálnym výsledkom bola 3. priečka v 8. etape, v 12. etape skončil na 4. mieste. V úvodnej časovke družstiev bol s Cannondalom na 2. pozícii. Z Vuelty si odváža šesť bodov do svetového rebríčka UCI. 

 

Peter Sagan dosiahol tento rok sedem prvenstiev - vyhral etapy na Okolo Ománu, Tirreno - Adriatico, Tri dni De Panne-Koksijde, Okolo Kalifornie a Okolo Švajčiarska, klasiku E3 Harelbeke a majstrovstvá Slovenska. V bodovacej súťaži triumfoval na Tour de France, Okolo Švajčiarska a Okolo Kalifornie. Vlani mal na svojom konte 22 prvenstiev. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona