Sagana čaká obhajoba na E3 Harelbeke

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 17:17 • 2 min
Sagana čaká obhajoba na E3 Harelbeke

HARELBEKE - Slovenského cyklistu Petra Sagana čaká v piatok obhajoba prvenstva na podujatí WorldTour E3 Harelbeke.

slovakia

left justify in out

Spolu s ďalšími elitnými jazdcami absolvuje 25-ročný člen tímu Tinkoff-Saxo prvú klasiku na obávaných mačacích hlavách - kockách. Na cestách západného Flámska čaká na pelotón 218 km medzi Harelbeke a Oudenaarde. Profil pretekov s množstvom stúpaní a klesaní je vhodný pre úniky, nie je však extrémne náročný, preto sa očakáva šprintérsky dojazd, ale možný je aj triumf pretekára, ktorý v závere odskočí ostatným.

 

"Cestujem do Belgicka s veľkým prianím dosiahnuť dobrý výsledok. Vlani som E3 Harelbeke vyhral a o to isté sa pokúsim aj tento rok. Štartujú klasiky na kockách a chcem byť pripravený. Cítim sa veľmi dobre a vo forme," uviedol Sagan pre oficiálnu stránku Tinkoff-Saxo. 

 

Okrem Sagana, ktorý vlani vyhral a pred dvoma rokmi bol druhý, je ašpirantom na víťazstvo Fabian Cancellara, ktorý na podujatí zvíťazil trikrát za posledných päť rokov. Švajčiar má okolo seba silný tím, ktorý mu má pomôcť najmä v prvých dvoch tretinách pretekov. Člen starej gardy bude čeliť mladším jazdcom novej generácie na čele so Saganom. Bez šancí nie sú ani Nór Alexander Kristoff či Nemec John Degenkolb, ktorý vyhral nedeľňajšiu klasiku Miláno - San Remo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona