Sagan znovu došpurtoval druhý, v 6. etape ho pribrzdil aj hromadný pád

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 17:06 • 2 min
Sagan znovu došpurtoval druhý, v 6. etape ho pribrzdil aj hromadný pád

FANO - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe obsadil druhú priečku v pondelňajšej 6. etape pretekov Tirreno–Adriatico. Na 153 km dlhej trati zo strediska Numana do Fana ho v špurte pelotónu predstihol iba Nemec Marcel Kittel (Kaťuša-Alpecin). Sagan predtým obsadil druhú priečku aj v 2. a v 5. etape. Na čele celkového poradia zostal Poliak Michal Kwiatkowski z tímu Sky.

slovakia

left justify in out

Na jazdcov v pondelok čakal v prvej polovici trate zvlnený profil a do úniku sa dostalo kvarteto Marcus Burghardt (Bora-hansgrohe), Krists Neilands (Israel Cycling Academy), líder bodovačky Jacopo Mosca (Wilier-Selle Italia) a Artem Nych (Gazprom). Neskôr zaútočil Burghardt a osamostatnil sa na čele. Záverečných 50 km bolo po rovine, v meste Fano na brehu Jadranského mora absolvovali cyklisti dva okruhy a aktivita pelotónu postupne likvidovala náskok Burghardta.

 

Približne 19 km pred cieľom sa únik nemeckého šampióna skončil a vytvoril sa tak priestor pre špurtérsky dojazd. Sagana 8 km pred cieľom pribrzdil hromadný pád, po ktorom takmer skončil na zemi. Situáciu ustál, no zaostal a musel sa doťahovať do čelnej skupiny. To sa mu podarilo, v závere bojoval o celkový triumf, no na Kittela nestačil. Tretí v etape skončil Argentínčan Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors).

 

"Tím odviedol výbornú prácu počas celého dňa a v posledných kilometroch sme mali dobré pozície. Nanešťastie, aby som sa vyhol pádu, musel som prudko pribrzdiť. Jazdci za mnou sa zrazili a ja som mal poškodené zadné koleso. Museli sme ho teda vymeniť. Bol som napokon schopný dostať sa dopredu do záverečného šprintu, ale stálo ma to veľa energie. Aj taká je cyklistika, sú v nej veci, ktoré napriek snahe nemôžete mať počas pretekov pod kontrolou," uviedol Peter Sagan podľa webu jeho tímu Bora-Hansgrohe.

"Pád sa odohral približne 5 m za mnou a Fernanda Gaviriu mi je ľúto. Ja som sa však sústredil na svoj cieľ a tým bolo víťazstvo v etape. Vďaka skvelej tímovej práci sa mi ho podarilo splniť. Som veľmi hrdý. Išli sme dnes na 110% a výsledok sa dostavil. Túto etapu som vyhral pre svoj tím," povedal Marcel Kittel, cituje ho portál Cyclingnews.

 

V utorok vyvrcholia preteky individuálnou časovkou na 10,1 km v San Benedetto del Tronto.

 

výsledky 6. etapy pretekov Tirreno–Adriatico:

 

1. Marcel Kittel (Nem./Kaťuša-Alpecin) 3:49:54 h, 2. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe), 3. Maximiliano Richeze (Arg./Quick-Step Floors), 4. Sacha Modolo (Tal./Education First-Drapac), 5. Zdeněk Štybár (ČR/Quick-Step Floors), 6. Jens Debusschere (Bel./Lotto Soudal), 7. Marco Canola (Tal./Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini), 8. Simone Consonni (Tal./UAE Team Emirates), 9. Eduard Grosu (Rum./Nippo Vini Fantini-Europa Ovini), 10. Rick Zabel (Nem./Kaťuša-Alpecin) všetci čas ako víťaz.

 

Priebežné poradie po 6. etape:

 

1. Michal Kwiatkowski (Poľ./Team Sky) 25:21:22 h, 2. Damiano Caruso (Tal./BMC Racing Team) +3 s, 3. Mikel Landa (Špa./Movistar) +23, 4. Geraint Thomas (Nem./Team Sky) +29, 5. Rigoberto Uran (Kol./Education First-Drapac) +34, 6. Adam Yates (V.Brit/Mitchelton-Scott) +36, 7. Davide Formolo (Tal./Bora-hansgrohe) +37, 8. Tiesj Benoot (Hol./Lotto Soudal) +39, 9. George Bennett (N.Zél./Team Lotto Jumbo) +41, 10. Jaime Roson (Šp./Movistar) +47, ... 48. P. SAGAN +18:57

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies