Sagan vyjadril ľútosť nad útokom v Nice: Neviem, kde budeme žiť

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 08:16 • 2 min
Sagan vyjadril ľútosť nad útokom v Nice: Neviem, kde budeme žiť

LA CAVERNE - Piatkovú 13. etapu cyklistických pretekov Tour de France poznačil krvavý útok z predošlého večera, ktorý sa odohral v Nice a vyžiadal si minimálne 84 obetí vrátane desiatich detí. Ľútosť nad tragédiou vyjadril aj slovenský reprezentant Peter Sagan.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obete a zranených po štvrtkovom útoku, pri ktorom vodič nákladného auta vrážal do davu ľudí na plážovej promenáde v Nice, si uctili všetci účastníci Tour minútou ticha na štarte i v cieli časovky jednotlivcov. Tradičný slávnostný ceremoniál po etape sa tak nekonal.

 

"Dnešné pódium bolo také aká bolo, kvôli nešťastiu, čo sa stalo v Nice. Veľmi ma mrzí, čo sa deje vo svete. Neviem, kde budeme žiť za pár rokov a čo sa bude diať za pár mesiacov, pretože je to stále horšie a horšie," Saganove slová sprostredkoval jeho mediálny manažér Matej Vyšňa.

 

Pre Sagana bola tragická udalosť o to ťažšia, že býva iba niečo vyše 20 kilometrov od Nice v Monaku. "Som veľmi smutný za ľudí, ktorí prišli o svojich milovaných. Našťastie, nikto z mojej rodiny nebol včera v Nice. Bývame v Monaku, ktoré je veľmi blízko. Som rád, že my na Tour sme vyjadrili rešpekt obetiam. Zostanú v našich myšlienkach," uviedol pre oficiálnu stránku pretekov.

 

Organizátori pretekov dlho uvažovali, či piatkovú etapu nemajú zrušiť, no nakoniec sa rozhodli, že všetko pôjde podľa plánu. "Na jednej strane som šťastný, no na druhej veľmi smutný z toho, čo sa stalo. Zobudilo som sa ráno do tých strašných správ z Nice. Otázka, či dnes štartovať, bola rozhodne na mieste, no myslím si, že sme sa rozhodli správne. Nemôžeme dovoliť teroristom, aby rozhodovali o našich životoch. Včerajšie udalosti zatienili celý dnešný deň," povedal v cieli víťaz etapy Holanďan Tom Dumoulin.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies