Sagan v horúčave trpel, teraz je šťastný v štýle Bolta

NETKY.SK • 17 Október 2016, 09:25 • 2 min
Sagan v horúčave trpel, teraz je šťastný v štýle Bolta

DAUHA - Peter Sagan si toho v katarskej horúčave veľa vytrpel, no úspešná obhajoba titulu svetového šampióna v cestnej cyklistike mu vrátila stratenú energiu. Na tlačovej konferencii sa inšpiroval šprintérskym fenoménom Usainom Boltom, keď v odpovedi na prvú otázku použil jeho pravidelnú repliku.

slovakia

left justify in out

Redaktor sa slovenskému reprezentantovi prihovoril: "Bol to týždeň plný diskusií. Teraz ste víťaz a každý je šťastný. Opíšte to." Sagan neváhal a s humorom sebe vlastným odvetil. "Každý je znova šťastný, áno? Potom som veľmi šťastný aj ja," pripomenul úradujúci šampión Boltovu frázu.

 

Potom už humor odložil bokom. Nedeľňajšie preteky sprevádzala veľká horúčava a miestami aj silný bočný vietor. Viacerí cyklisti mali s teplom veľký problém a podali výkon na hrane svojich možností. Potvrdil to aj Sagan. "Dnes sme potrebovali veľmi veľa fliaš s vodou. Pravidelne som ju na seba lial, aby som mal chladné nohy. Bolo by to ľahšie, keby sme nemuseli toľko makať. Na konci nám už dochádzali sily. Každý z nás v tejto horúčave trpel," priznal Sagan.

 

Napriek vyčerpanosti zviedli veľkí favoriti famózny boj hodný titulu svetového šampióna. Sagan si na svoju šancu počkal, s pomocou Michaela Kolářa pošetril sily a pred cieľom zaútočil po pravej strane. Tesne sa vyhol dotyku s bariérou, a potom zmietol súperov na čele s Markom Cavendishom. Titul majstra sveta obhájil o viac ako celú dĺžku bicykla. "Pred pretekmi som povedal, že rád by som išiel do špurtu na záver. Ako vždy to bola lotéria. Začal som šprintovať po pravej strane a bol som rád, že ma tam nezatvorili. Mal som šťastie, možno to bol osud. Nezáležalo na tom, či skončím prvý, tretí alebo desiaty. Nemal som čo stratiť," dodal.

 

Každý favorit mal v skupine pred cieľom svojho kolegu, ktorý mu špurt rozbehol. "Mal som Michaela Kolářa, Mark Cavendish tam mal Adama Blythea, Nóri boli traja, Taliani dokonca štyria. Všetci chceli špurtovať. Hovoril som si, že by bolo hlúpe ísť do ataku, rozhodol som sa počkať na špurt. Bolo to ťažké, ale teraz som šťastný," dodal Sagan.

 

V novej sezóne bude mať dvojnásobný svetový šampión opäť právo nosiť prestížny dúhový dres. Jazdiť tak bude v rovnakej farbe, no už za iný tím. Po konci Tinkoffu podpísal Sagan lukratívny kontrakt s Bora-Hansgrohe. "Je to síce nový tím, ale šport zostáva rovnaký. Isté je, že farba dresu bude rovnaká," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies