Sagan: V cestných pretekoch sa občas nudím

NETKY.SK • 17 August 2016, 11:05 • 2 min
Sagan: V cestných pretekoch sa občas nudím

RIO DE JANEIRO - Peter Sagan si účasťou v súťaži cross-country splní svoj dlhoročný sen. Krátko pred štartom na olympiáde v Rio de Janeiro priznal, že jazdu na horskom bicykli prežíva vášnivejšie ako na tom cestnom.

slovakia

left justify in out

"Ja osobne sa na cestnej cyklistike niekedy nudím. Samozrejme, dosiahol som v nej výsledky a chcem aj naďalej pokračovať, ale nie vždy je to pre mňa až také uspokojenie," povedal dva dni po svojom príchode do Ria de Janeiro.

 

Na ceste sa mu nepáči hlavne to, že nemusí vyhrať vždy ten najlepší. "Človek ide päť hodín a potom prehrá o takto málinko," ukázal prstami asi centimeter: "Len preto, že mal menej šťastia v závere. Na ceste je v tom trochu nespravodlivosť, nie vždy vyhrá najlepší. Horská cyklistika je iná. Preteky netrvajú 5-6 hodín, ale oveľa kratšie a ide sa naplno od štartu do cieľa."

 

Porovnal aj spôsob jazdy. "Horská je viac technická, iné sú zmeny tempa. Človek ide naplno a má len veľmi málo času na to, aby na trati zregeneroval v krátkych zjazdoch, či zákrutách," uviedol.

 

Sagan si vybojoval účasť na olympijských hrách v cestnej cyklistike, no po tom, čo si pozrel náročnú kopcovitú trať v Riu, rozhodol sa presedlať na cross-country. "Ak by som mal skončiť na OH na ceste horšie ako tretí, nebol by to pre mňa dobrý výsledok. Na 'horákoch' to však vidím úplne inak. Je to pre mňa niečo výnimočné. Chcem si splniť veľký sen. Odštartujem, porozhliadam sa, ako sa to vyvíja a na čo mám a pokúsim sa o úspešný výsledok," opísal svoje dôvody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies