Sagan štvrtý na Okolo Flámska, Hoffman: Odviedol dobrú prácu

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 07:23 • 2 min
Sagan štvrtý na Okolo Flámska, Hoffman: Odviedol dobrú prácu

OUDENAARDE - Víťazom 99. ročníka cyklistických pretekov Okolo Flámska sa stal Nór Alexander Kristoff. Jazdec tímu Kaťuša dosiahol na tradičnej belgickej klasike čas 6:26:38 h a v priebehu týždňa tak dosiahol druhý úspech po prvenstve na Tri dni De Panne - Koksijde. Slovák Peter Sagan (Tinkoff - Saxo) obsadil štvrté miesto so stratou 17 sekúnd a do rebríčka UCI si pripísal 60 bodov. Jeho najlepším umiestnením na tomto podujatí ostáva druhé miesto z roku 2013.

slovakia

left justify in out

S výsledkom Sagana bol spokojný športový riaditeľ Tinkoff - Saxo Tristan Hoffman. "Peter odviedol dobrú prácu, bol štvrtý v jedných z najväčších a najťažších pretekov. Bol veľmi blízko k pódiovému umiestneniu a hoci mal rýchlosť v nohách, chýbal mu kúsok, čo bolo vidno na posledných 500 metroch. Je blízko k dosiahnutiu vrcholu formy a teraz sa už sústreďujeme na stredajšie Scheldeprijs a nedeľňajšie preteky Paríž - Roubaix," uviedol na oficiálnom webe stajne.

 

Na jazdcov čakalo v nedeľu 264 km na trase Bruggy - Oudenaarde. Do karát im hralo aspoň príjemné počasie, popasovať sa však museli s 19 stúpaniami a úsekmi tzv. mačacích hláv. Na štarte chýbali víťazi predošlých ročníkov Fabian Cancellara a Tom Boonen, na triumf si tak brúsilo zuby viacero pretekárov. Na namáhavej trase sa však jazdcom nevyhýbali technické problémy či nehody. Koleso musel meniť aj Sagan, ktorý dostal defekt, rýchlo sa však opäť zaradil do hlavného balíka. Preteky sa predčasne skončili pre Novozélanďana Jesseho Sergenta a Francúza Sebastiena Chavanela, obaja sa dostali do kolízie s neutrálnym servisným vozidlom. Tím Trek neskôr informoval, že Sergent má podozrenie na zlomeninu kľúčnej kosti. Asi 30 km pred cieľom podnikla atak dvojica Niki Terpstra a Alexander Kristoff. V závere ich prenasledoval Sagan s van Avermaetom, no svoju pozíciu si udržali až do cieľa. Vo finálnom špurte mal navrch Kristoff, naopak Sagan ho vypustil a finišoval na štvrtej pozícii. Bronzová priečka sa ušla Avermaetovi, ktorý obhajoval minuloročné druhé miesto.

 

"Som šťastný za víťazstvo, cítim sa úžasne. Bola tu so mnou aj moja rodina. Vyhrať tieto preteky bolo mojím veľkým snom a najväčším cieľom v tejto sezóne. Splnil som to," povedal pre cyclingnews.com Kristoff, ktorý je vôbec prvým nórskym víťazom týchto pretekov.

 

Podujatie Okolo Flámska bolo jedným z pätice najznámejších klasík, tzv. monumentov. Prvým boli preteky Miláno - San Remo (22. marca), najbližšie 12. apríla sa uskutoční Paris-Roubaix, potom Liege-Bastogne-Liege (26. apríla) a napokon Okolo Lombardie (3. októbra).

 

výsledky - Okolo Flámska (Bruggy - Oudenaarde, 264,2 km):

1. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša) 6:26:38, 2. Niki Terpstra (Hol./Etixx - Quick-Step)- rovnaký čas, 3. Greg Van Avermaet (Bel./BMC Racing) +7, 4. Peter SAGAN (SR/Tinkoff - Saxo) +17, 5. Tiesj Benoot (Bel./Lotto) +35, 6. Lars Boom (Hol./Astana)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona