Sagan stále bez etapovej výhry, no už opäť nositeľom zeleného dresu

NETKY.SK • 31 August 2020, 18:29 • 2 min
Sagan stále bez etapovej výhry, no už opäť nositeľom zeleného dresu

FRANCÚZSKO - Slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) finišoval na 5. mieste v pondelkovej 3. etape na 107. ročníku Tour de France.

slovakia

left justify in out

Záverečný šprint

V závere 198-kilometrovej etapy z Nice do Sisteronu sa síce na chvíľu ocitol aj na čele špurtu, no v zostávajúcich metroch ho predstihli viacerí súperi. Sagan bol piaty aj v sobotňajšej úvodnej etape.

 

 

Zelený dres pre "Tourminátora"

Napriek absencii na pódiu sa slovenský "rýchlik" dostal na čelo bodovacej súťaže TdF 2020 a v utorkovej štvrtej etape sa predstaví v zelenom drese lídra bodovacej súťaže. Keďže Nór Alexander Kristoff v závere vypadol z boja o popredné priečky, Slovák ho predstihol o dva body. Saganovi k tomu pomohlo aj druhé miesto na rýchlostnej prémii.

 

Netradičné "normálne" tímové sfarbenie

Zaujímavosťou je, že v pondelok absolvoval Sagan svoju iba piatu etapu na Tour de France v tímovom drese bez toho, aby bol nositeľom žltého, zeleného alebo bieleho dresu, či dúhového dresu svetového šampióna alebo špeciálneho dresu majstra SR.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Sagan (@petosagan),

 

V minulosti tak absolvoval prológ v roku 2012 pri svojej premiére na Tour, neskôr úvodnú časovku v roku 2017, potom prvú etapu v roku 2019 a napokon tohtoročnú úvodnú etapu.

 

Víťaz dnešnej etapy

Pondelkovú etapu vyhral Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal), ktorý zdolal Íra Sama Bennetta (Deceuninck - Quick Step). Tretí finišoval Giacomo Nizzolo. Na čele celkového hodnotenia zmeny nenastali, lídrom zostal domáci Julian Alaphilippe z tímu Deceuninck - Quick Step štyri sekundy pred Britom Adamom Yatesom (Mitchelton-Scott), tretí Švajčiar Marc Hirschi (Sunweb) za lídrom zaostáva o 7 sekúnd.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tour de France (@ciclismo24ore),


Hrdinom pondelkovej 3. etapy sa stal Jérome Cousin (Direct Énergie), ktorý veľkú časť etapy strávil v úniku. V minulosti získal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca už trikrát - v roku 2013 v 1. a 10. etape, v roku 2018 v 4. etape.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies