Sagan spokojný so sebou i celým tímom: Bola to dobrá Tour

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 09:01 • 2 min
Sagan spokojný so sebou i celým tímom: Bola to dobrá Tour

PARÍŽ - Víťazstvo v záverečnej etape 103. ročníka Tour de France mu síce ušlo iba o chlp, no aj tak žiaril spokojnosťou. Peter Sagan zavŕšil veľmi vydarené účinkovanie na najslávnejších cyklistických pretekoch sveta 2. miestom a piatym zeleným dresom pre víťaza bodovacej súťaže.

slovakia

left justify in out

"Moje najlepšie spomienky na túto Tour? je ich veľa: tri etapové víťazstvá, skvelá práca tímu a dnešná oslava v Paríži. Všetci sme veľmi šťastní," povedal v cieli nedeľňajšej 21. etapy.

 

K zelenému dresu a trom triumfom pridal premiérovo aj cenu pre najbojovnejšieho pretekára celej Tour a tri dni v slávnom žltom drese pre celkového lídra. Doňho sa obliekol hneď po víťazstve v 2. etape. Ďalšie dve pridal v 11. a 16.

 

"Tour de France bola pre mňa vždy dobrá. Posledné dva roky som síce nevyhral, no tento rok som vyhral tri etapy a za to som šťastný. Vždy sa snažím podať najlepší výkon a dnes som pridal takmer aj štvrtý triumf. Špurt som odštartoval trochu neskoro, ale Andre išiel veľmi dobre a som rád, že aj on vyhral etapu. Všetci sú šťastní," opísal záverečné momenty tohtoročnej edície slávnych pretekov.

 

Napriek skorému vypadnutiu lídra Alberta Contadora pre zranenie dosiahol Tinkoff skvelé úspechy. Okrem zeleného aj bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára, ktorým sa stal Poliak Rafal Majka, a náhradného lídra Romana Kreuzigera dotiahli spolujazdci do najlepšej desiatky. Pod oba tieto úspechy sa výraznou mierou podpísal práve Sagan. "Vždy sa snažím pomáhať svojim tímovým kolegom, užívam si to. Bola to pre nás dobrá Tour," uviedol pre oficiálnu stránku ruského tímu.

 

Úspech oslávil priamo v Paríži, po ňom si dopraje trochu oddychu a potom už nasleduje príprava na ďalší vrchol sezóny. Na olympiáde v Rio de Janeiro sa predstaví na horskom bicykli v disciplíne cross country. "Budem trochu relaxovať a potom olympiáda. Bude to pre mňa niečo špeciálne, keďže na horských bicykloch som začínal. Bude to fajn," dodal úradujúci majster sveta.

 

Spokojnosť netajilo ani vedenie tímu. "Celkovo to pre nás bola vydarená Tour. Bolo veľmi nešťastné, že sme prišli o Alberta po dvoch etapách, potom to už nebolo to isté. No všetci chalani si poradili dobre. Špeciálne Peter, ukázal sa ako skutočný šampión. Včera pomohol Romanovi Kreuzigerovi do Top10 a predtým Rafalovi k bodkovanému dresu. Je to úžasný spolujazdec," povedal športový riaditeľ Steven De Jongh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona