Sagan spokojný s anglickou časťou, zdolať Kittela je ťažké

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 18:44 • 2 min
Sagan spokojný s anglickou časťou, zdolať Kittela je ťažké

LONDÝN - Slovenský cyklista Peter Sagan je spokojný so svojími výsledkami v britskej časti 101. ročníka Tour de France.

slovakia

left justify in out

V úvodných troch etapách obsadil jazdec tímu Cannondale dvakrát druhé a raz štvrté miesto a je držiteľom zeleného dresu pre najlepšieho v bodovacej súťaži i bieleho pre prvého muža do 25 rokov. Sagana v prvej etape do Harrogate aj pondelkovej tretej do Londýna zdolal iba Nemec Marcel Kittel. Žilinčan obsadil na Tour de France už deväťkrát v kariére druhé miesto, vlani na tejto pozícii finišoval štyrikrát, pred dvoma rokmi trikrát a teraz dvakrát.

 

"Som rád, že som znova obsadil pódiové umiestnenie. S etapami v Anglicku som celkovo spokojný. Získal som zelený dres, bodujem nielen v cieli, ale aj na prémiách, čo je skvelé. K tomu všetkému mám aj biely dres, čo je bonus navyše. Dnes som si dával v závere pozor, aby som nespadol, keďže pršalo,“ sprostredkoval pre agentúru SITA slová Petra Sagana z cieľa v Londýne jeho mediálny manažér Jozef Korbel. 


Na piaty etapový triumf kariéry na "starej dáme" si bude majster SR musieť ešte počkať, šancu má už v utorok na severe Francúzska v cieli v Lille. Opäť by to však mal byť šprint proti Kittelovi, keďže sa očakáva hromadný dojazd. "Presúvame sa do Francúzska. Ďalšia etapa bude tiež pre šprintérov, ale potom piata bude veľmi zaujímavá, pôjdeme po kockách ako na klasikách. Urobím maximum, aby som si udržal zelený dres,“ doplnil Peter Sagan. 


Žilinčan má momentálne v súboji o zelený dres náskok 27 bodov pred Kittelom. Nemec na tohtoročnej Tour ukazuje, že je po odstúpení Marka Cavendisha momentálne najlepším šprintérom. "Každý deň verím vo víťazstvo, ale musím priznať, že Marcel je veľmi silný. Je momentálne najlepší. Ja nie som čistý šprintér, pretekať s Kittelom, Greipelom či ďalšími podobnými chlapcami je pre mňa veľmi náročné. Snažil som sa aj dnes držať Kittelovho kolesa a som rád, že som finišoval druhý," povedal Sagan, ktorého ohrozuje v bodovacej súťaži aj Francúz Bryan Coquard. Jazdec tímu Europcar zatiaľ boduje podobne ako Slovák na rýchlostných prémiách i v cieľových šprintoch. "Či bude pre mňa konkurentom v boji o zelený dres? Uvidíme, čo dokáže urobiť v priebehu celých troch týždňov. Tour je veľmi dlhá,“ dodal Peter Sagan. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies