Sagan skončil v 5. etape tretí, vyhral Austrálčan Ewan

NETKY.SK • 26 August 2015, 18:01 • 2 min
Sagan skončil v 5. etape tretí, vyhral Austrálčan Ewan

ALCALÁ DE GUADAÍRA - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v stredajšej 5. etape španielskej Vuelty tretie miesto.

slovakia

left justify in out

Jazdca stajne Tinkoff Saxo zdolal v záverečnom špurte do kopca 167,3 km dlhej trasy z Roty do Alcalá de Guadaíra prekvapujúci víťaz etapy Austrálčan Caleb Ewan a druhý skončil John Degenkolb. Sagan si udržal zelený dres, do červeného trička pre celkového lídra sa po stredajšej etape obliekal Holanďan Tom Dumoulin z tímu Giant-Alpecin, ktorý z neho vyzliekol Kolumbijčana Estebana Chavesa z tímu Orica GreenEDGE a na čele má náskok 1 sekundu.

 

 

 

Posted by Peter Sagan on 26. august 2015

 

"Záverečný špurt bol náročný, technický, ideálny pre mňa. Bol som v dobrej pozícii, ale chýbali mi trochu sily. Ďakujem tímu, ktorý dobre pracoval a z tretieho miesta sa teším. Možno som včera vydal viac síl, ktoré mi chýbali, ale ja chcem ísť na víťazstvo v každej etape. Nič sa nedeje, sú tu ďalšie etapy a opäť sa pokúsim o prvenstvo. Nemám čo stratiť. Je tu veľmi teplo, preteky sú náročné a zajtra to nebude jednoduché," povedal Sagan v televíznom rozhovore po treťom pódiovom umiestnení za sebou.

 

Hneď po štarte etapy sa do úniku pustil pretekár Lampre-Merida Tsgabu Grmay. Etiópsky cyklista, ktorý po úspešnom absolvovaní Gira štartuje premiérovo aj na Vuelte, sa na čele držal sám, kým sa k nemu nepridala dvojica Antoine Duchesne (Europcar) a Iljo Keisse (Etixx-Quick Step). Trio si dlho držalo náskok pred pelotónom, ktorý 128 kilometrov pred cieľom bol 7 minút a 19 sekúnd. Pelotón náskok postupne znižoval a črtal sa špurtérsky dojazd. V záverečnej fáze etapy sa išlo aj cez andalúzsku metropolu Sevilla, kde sa v 37-stupňovej horúčave Duchesne pokúsil o únik, ale dvojica Grmay - Keisse mu to nedovolila.

Dvanásť kilometrov pred cieľom dostihol pelotón dvojicu utečencov, na čele zostal už len Keisse, ktorý tesne predtým podnikol únik. Holanďana dostihol pelotón necelých deväť kilometrov pred cieľom. V záverečnom špurte mal Sagan dobrú pozíciu na druhé etapové víťazstvo, ale napokon z toho bolo tretie miesto.

 

Saganov krajan Peter Velits obsadil v stredajšej etape 62. priečku, jeho brat Martin bol 74. V celkovom poradí je z trojice slovenských cyklistov najvyššie P. Velits (48. miesto), M. Velits je 109. a Sagan 118.

 

Výsledky 5. etapy (Rota - Alcalá de Guadaira, 167,3 km): 1. Caleb Ewan (Austr./Orica) 3:57:28 h, 2. John Degenkolb (Nem./Giant), 3. Peter SAGAN (SR/Tinkoff - Saxo), 4. Jempy Druecker (Lux./BMC Racing) všetci rovnaký čas ako víťaz, 5. Jose Joaquin Rojas (Šp./Movistar), 6. Kristian Sbaragli (Tal./Team MTN), 7. Domenico Pozzovivo (Tal./AG2R), 8. Daniel Moreno (Šp./Kaťuša), 9. Tosh Van der Sande (Belg./Lotto), 10. Nikolas Maes (Belg./Etixx - Quick-Step) všetci +2 s ..., 60. Peter VELITS (SR/BMC Racing Team) +23, 72. Martin VELITS (SR/Etixx - Quick-Step) +32

celkové poradie: 1. Tom Dumoulin (Hol./Giant) 17:09:06 h, 2. Esteban Chaves (Kol./Orica) +1 s, 3. Nicolas Roche (Ír./Team Sky) +16, 4. Daniel Martin (Ír./Cannondale) +27, 5. Daniel Moreno (Šp./Kaťuša) +31, 6. Alejandro Valverde (Šp./Movistar) +33, 7. Chris Froome (V. Brit./Team Sky) +35, 8. Joaquim Rodriguez (Šp./Kaťuša) +36, 9. Nairo Quintana (Kol./Movistar) +39, 10. Fabio Aru (Tal./Astana) +52 ..., 51. P. VELITS +6:14 min, 114. M. VELITS +18:07, 135. SAGAN +20:42

bodovacia súťaž: 1. SAGAN 61 bodov, 2. Degenkolb 36, 3. Valverde 35



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona