Sagan sa zatiaľ nedohodol s Tinkoff-Saxo

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 16:46 • 2 min
Sagan sa zatiaľ nedohodol s Tinkoff-Saxo

AMSTERDAM/BRATISLAVA - Giovanni Lombardi vyvrátil informácie o dohode Petra Sagana a Tinkoff-Saxo.

slovakia

left justify in out

Slovenský cyklista Peter Sagan zatiaľ nie je dohodnutý s tímom Tinkoff-Saxo na spolupráci od roku 2015, čo potvrdil Žilinčanov športový manažér Giovanni Lombardi. Svetové médiá na základe informácií denníka Gazzetta dello Sport vo štvrtok informovali, že tím ruského milionára Olega Tinkova a bývalého víťaza Tour de France Bjarneho Riisa sa spojí na budúci rok s americkou spoločnosťou Cannondale, ktorá je hlavným sponzorom súčasného Saganovho tímu. Žilinčanova terajšia zmluva stratí platnosť na konci sezóny 2014 a od novej by mal byť podľa Gazzetty členom Tinkoff-Saxo. 

 

"Pokiaľ ide o nedávne správy, ktoré sa objavili v niektorých médiách a týkali sa môjho klienta Petra Sagana, chcem poukázať na to, že nedošlo k žiadnej dohode. Každá dohoda bola v skutočnosti zmrazená až po klasiky na severe a Peter sa môže naďalej plne zamerať na spomínané dôležité ciele. Aj keď chápeme veľkú pozornosť médií, že táto otázka vyvoláva tento argument, sme presvedčení, že novinári pochopili našu pozíciu," uviedol športový manažér Giovanni Lombardi. 

 

Podľa Gazzetty Cannondale odstúpi od podpory svojho tímu Cannondale Pro Cycling v kalendári World Tour a rozpočet 6,5 miliónov eur prinesie do zoskupenia ruského miliardára Olega Tinkova, kde bude poskytovať aj technické zázemie. Hovorí sa, že Cannondale by mohol nahradiť odstupujúceho sponzora Saxo Bank. 

 

Cyklisti Tinkoff-Saxo v súčasnosti využívajú materiál od firmy Specialized, s ktorou má osobný kontrakt aj jeden z hviezdnych jazdcov tohto zoskupenia Alberto Contador. Podľa Gazzetty však môže dôjsť k zrušeniu zmluvy. 

 

Úradujúceho športovca roka na Slovensku Petra Sagana spájali od budúcej sezóny aj s novým tímom, ktorý sa chystá vybudovať jazdec formuly 1 Fernando Alonso. Španiel zatiaľ ešte nemá potvrdeného hlavného sponzora pre tím. Dvadsaťštyriročný Žilinčan bol údajne tiež v kontakte s kazašským zoskupením Astana, kde by sa stretol so svojím niekdajším kolegom z Liquigasu Vincenzom Nibalim a bývalým trénerom Paolom Slongom. Astana však neskôr odstúpila od možnej spolupráce. 

 

Je otázne, čo sa stane s tímom Cannondale po odchode hlavného sponzora. Len osem jazdcov má s tímom Roberta Amadia kontrakt aj pre budúcu sezónu. Americká spoločnosť je držiteľom licencie World Tour, ktorú už nebude ďalej potrebovať, ak spojí svoje sily s Tinkoff-Saxo. Potenciálnymi kupcami sú podľa Gazzetty Amadio, Alonso či francúzske zoskupenie Sojasun. 

Informácie priniesol s odvolaním sa na Gazzettu dello Sport web cyclingnews.com, reakciu Giovanniho Lombardiho mediálny manažér Jozef Korbel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies