Sagan sa predstaví na exhibícii v Japonsku, sezónu končí ako líder UCI WorldTour

NETKY.SK • 3 Október 2016, 16:49 • 2 min
Sagan sa predstaví na exhibícii v Japonsku, sezónu končí ako líder UCI WorldTour

SAITAMA - Všetci štyria víťazi cenných tričiek z tohtoročnej Tour de France vrátane Slováka Petra Sagana sa predstavia v závere októbra na exhibičnom cyklistickom podujatí Saitama Criterium v Japonsku.

slovakia

left justify in out

Preteky za účasti celkového šampióna Tour de France Christophera Frooma (Sky), víťaza vrchárskej súťaže Rafala Majku (Tinkoff), súťaže mladých jazdcov Adama Yatesa (Orica-BikeExchange) a už spomenutého 5-násobného šampióna bodovacej súťaže Petra Sagana sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Informovali o tom organizátori ako aj špecializovaný portál Cyclingnews.


Vlani Peter Sagan na exhibičnom podujatí v Japonsku chýbal, ale pred dvoma rokmi skončil druhý za Nemcom Marcelom Kittelom a pred troma rokmi rovnako druhý, ale za Froomom. Obávaný šprintér tímu Etixx - QuickStep Kittel tento rok tiež oznámil svoju účasť. Vlaňajší víťaz Nemec John Degenkolb bude chýbať. V štvorčlennej zostave tímu Tinkoff figuruje okrem Petra Sagana aj jeho starší brat Juraj. Pretekať sa bude na 3,1 km dlhom uzavretom okruhu v centre mesta Saitama. V uliciach sa podľa organizátorov očakáva 100 000 divákov.


Čerstvý celkový šampión hodnotenia UCI World Tour 2016 Peter Sagan by mal ešte v polovici októbra v Katare obhajovať svoj vlaňajší titul svetového šampióna v pretekoch s hromadným štartom, ale zatiaľ svoju účasť na Strednom východe definitívne nepotvrdil. Na svojom facebookovom profile však zverejnil ďakovné stanovisko k celkovému triumfu vo WorldTour, ktorý je pre neho premiérový tohto druhu v kariére.

 

"Som veľmi rád, že som zakončil sezónu ako líder rebríčka UCI WorldTour! Bola to skutočne dlhá a náročná sezóna s množstvom pretekov, ale všetka námaha stála za to. Ďakujem mojim fanúšikom za podporu, tímovým spolujazdcom za ich vytrvalú snahu pomôcť mi k čo najlepším výsledkom, a taktiež ďakujem všetkým členom tímu Tinkoff, ktorí makali počas pretekov vo dne aj v noci. Samozrejme, ďakujem Olegovi!"


Peter Sagan triumfoval vo WorldTour s náskokom 60 bodov pred víťazom Vuelty Nairom Quintanom a 105 bodov pred šampiónom Tour de France Christopherom Froomom. "Sagan si pripísal prvé celkové prvenstvo v rebríčku WorldTour. Získal ho vďaka konzistentným výkonom počas celého roka, keď ovládol dve veľké jarné klasiky Okolo Flámska a Gent-Wevelgem ako aj tri etapy na Tour de France, kde sa stal po piaty raz víťazom bodovacej súťaže," uviedol internetový magazín Cycling Weekly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies